И Илиан Илиев взе точка от "Левски", Венци Христов вкара първия си "син" гол


И Илиан Илиев взе точка от "Левски", Венци Христов вкара първия си "син" гол

1471 0

Локомотив (Пд) и "Левски" завършиха 1:1 в първия мач от 24-ия кръг на "А" група. Ванчо Траянов изведе "черно-белите" в резултата, отбелязвайки първия гол за Локо през пролетта. След почивката влезлият като резерва Венци Христов изравни, реализирайки първия си гол със синия екип. И двата тима можеха да стигнат до победата, но пропиляха своите възможности.

След поделянето на точките, "сините" останаха на втора позиция с 36 пункта, но вече догонването на Лудогорец е само в сферата на мечтите им. Локомотив остана седми с вече 21 точки в актива си. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Въпреки първоначалния натиск на "Левски", първата опасност в мача бе пред вратата на "сините". В 6-ата минута Мартин Камбуров отправи слаб и неточен удар към вратата на Йоргачевич.

В 17-ата минута отпускане в редиците на гостите бе наказано от 37-годишния Ванчо Траянов. След изпълнение на тъч Гъргоров спаси топката да не напусне терена, овладя и я прати към Траянов, който с прецизен удар с десния крак от дъгата на наказателното поле опъна мрежата на Йоргачевич за 1:0. Голът на домакините поизнерви мача и за кратко време двама си спечелиха жълти картони - Пламен Крумов и Божидар Краев. 

В 22-ата минута гостите поискаха дузпа за нарушение срещу Мигел Бедоя, който падна на терена на границата на наказателното поле, но реферът даде знак играта да продължи. В 31-ата минута Локо (Пд) можеше да води с 2:0 на своя опонент, но бившият играч на "Левски" Стефан Велев пропусна да ги накаже. Той бе оставен непокрит в добра позиция, но стреля неточно. 

В 36-ата минута Роман Прохазка пробва да прехвърли излезлия напред Ясин Ел Харуби, но му липсваше точност. Преди това, заради репликиране на рефера, Мигел Бедоя също бе получил жълт картон. Нова златна възможност се откри пред "черно-белите" в 42-ата минута, но Йоргачевич се намеси ефективно. Камбуров бе изпуснат и излезе сам срещу вратаря на "Левски". Изстрелът му обаче бе блокиран от сръбския страж. Камбуров падна на тревата, след съприкосновение с дотичалия Александър Александров, но реферът не видя основание да даде дузпа. 

Шанс да сътвори нещо опасно се откри пред "Левски" в последните минути, след изпълнение на свободен удар. Отблизо обаче Мигел Бедоя не успя да промуши топката зад голлинията на Ел Харуби. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

По една промяна на полувремето направиха двамата треньори. Стоев пусна Венци Христов вместо Де Ноойер, а Илиев замени Гъргоров с Дани Кики. Още в началните минути "Левски" можеше да бъде изправен пред изпитание, след като Камбуров падна след съприкосновение с Веселин Минев. Съдията обаче не видя дузпа в ситуацията.

Смяната на Де Ноойер с Венци Христов се показа като уместна за Стойчо Стоев, след като той изравни резултата след почивката. След добра атака на "сините" Бедоя подаде на Краев, който открадна топката под носа на Котев и я достави на Христов, който вкара дебютното си попадение за "Левски" - 1:1.

След ценната си асистенция младокът бе заменен от Мики Орачев. Малко след това пред "Левски" се появи нова добра ситуация, но Христов този път пропусна. След добра атака Нар подаде към централния нападател, но той не уцели очертанията на вратата. 

Голът на "Левски" раздвижи играта. В 68-ата минута на двубоя "Левски" можеше да обърне мача, но Ел Харуби бе на мястото си. След пробив на Орачев резервата стреля под ъгъл към вратата на Локомотив, но стражът успя да избие. Междувременно Бирсент Карагерен бе влязъл на терена, заменяйки Димитър Велковски. В 76-ата минута Камбуров обстреля вратата на гостите от пряк свободен удар. Той обаче прати топката право в ръцете на Боян Йоргачевич. 

Десет минути преди края на редовното време голмайсторът за Локомотив Ванчо Траянов отстъпи мястото си на португалеца Пауло Серджио. В 83-ата минута Карагерен пробва изстрел към вратата на съперника, но Йоргачевич запази вратата си. Стойчо Стоев даде 4 игрови минути на Адениджи в опит да промени резултата на таблото. Нигериецът замени Мигел Бедоя. В 86-ата минута Мартин Камбуров можеше да реши мача, стреляйки с гръб към вратата на "сините", но Йоргачевич бе на мястото си. 

В 90-ата минута Адениджи можеше да завърши бърза атака на гостите с изстрел, но той се поколеба и предпочете да подаде към Венци Христов. Така ситуацията бе изпусната, както и шансът на "Левски" да си тръгне с трите точки от Пловдив. 

ЛОКОМОТИВ (ПД) - "ЛЕВСКИ"

Една промяна е направил Илиев в сравнение с мача с Лудогорец, в който дебютира. На мястото на Мансур Гай той е поставил завърналия се след наказание Мартин Камбуров.
Две промени е направил за мача Стойчо Стоев - той е върнал в титулярния състав изтърпялия наказание Веселин Минев, за сметка на Мики Орачев. Венци Христов пък е пренебрегнат заради Радослав Цонев, като при това положение атаката води Франсис Нар. 

Една промяна е направил Илиев в сравнение с мача с Лудогорец, в който дебютира. На мястото на Мансур Гай той е поставил завърналия се след наказание Мартин Камбуров.

Две промени е направил за мача Стойчо Стоев - той е върнал в титулярния състав изтърпялия наказание Веселин Минев, за сметка на Мики Орачев. Венци Христов пък е пренебрегнат заради Радослав Цонев, като при това положение атаката води Франсис Нар.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЛОКО (ПД): 16. Ел Харуби, 25. Стоянов, 3. Тунчев, 6. Котев, 71. Крумов, 22. Гъргоров, 19. Траянов, 22. Велев, 18. Райнов, 19. Велковски, 11. Камуров

Треньор: Илиан Илиев

"ЛЕВСКИ": 29. Йоргачевич, 14. Минев, 5. Ал. Д. Александров, 2. Лукин, 7. Нар, 25. Ал. Е. Александров, 12. Краев, 8. Де Ноойер, 10. Бедоя, 15. Прохазка, 21. Р. Цонев

Треньор: Стойчо Стоев

ПРЕДИ МАЧА:

Илиан Илиев излиза за първи път на "Лаута" срещу бившия си тим, с който се раздели с не особено добри чувства. "Сините" се борят за място в тройката и ще търсят победа на всяка цена. "Черно-белите" пък ще се опитат и този сезон да спасят мястото си в елита и също искат успеха.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички