ЦСКА загуби борбата за 2-рото място в Първа лига, след като отново не победи Локомотив (Пловдив)


ЦСКА загуби борбата за 2-рото място в Първа лига, след като отново не победи Локомотив (Пловдив)
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

5050 0

Локомотив (Пловдив) победи ЦСКА в директния сблъсък за второто място в Първа лига. "Смърфовете" надделяха с 2:0 и останаха непобедени от "армейците" през този сезон, записвайки две победи и едно равенство.

Двата отбора изиграха равностоен сблъсък, а домакините успяха да поведат в резултата след вкарана дузпа от капитана Димитър Илиев (76'). 11-метровият наказателен удар бе отсъден поради несъобразителна игра на Бисмарк Чарлс в наказателното му поле, където задържа Масоеро. Първоначално главният съдия не отсъди нарушение, но след намеса на ВАР и преглед на ситуацията промени решението си.

Само няколко минути по-късно капитанът на Локомотив (Пловдив) поведе категорично тима си към победата след още едно попадение. То дойде след леко разбъркване в наказателното поле на "червените" и отлично позициониране на Илиев.

Така дни преди финала за Купата на България (19.05) ЦСКА загуби своя двубой, точно както другият финалист Арда допусна поражение (от Лудогорец). А след почти със сигурност изпуснатото второ място ЦСКА има още една солидна причина, задължаваща го да спечели трофея.

СЪСТАВИ

Локомотив (Пловдив): Пиргов - Алмейда, Масоеро, Гомис, Витанов, Умарбаев, Цветанов, Карагарен, Илич, Илиев, Минчев

ЦСКА: Евтимов, Мазику, Матей, Кох, Вион, Юга, Варела, Тиаго, Енрике, Йомов, Кайседо

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 54-ата минута домакините имаха отлична възможност за попадение, след като Момчил Цветанов получи топката отляво и опита остро успоредно подаване към Георги Минчев, който обаче се размина с малко с топката и не успя да я засече.

76' - 1:0! 75-ата минута Бисмарк Чарлс задържа Масоеро в наказателното поле и наруши правилата, заради което главният съдия се консултира с ВАР и реши да отсъди дузпа. С изпълнението ѝ се нае капитанът Димитър Илиев, който не сбърка и изведе своя тим напред в резултата.

84' - 2:0! Само няколко минути по-късно ново статично положение доведе до нови проблеми за ЦСКА, а след разбъркване топката се озова в Димитър Илиев, който отблизо нямаше как да сбърка и вкара втория си гол в срещата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 11-ата минута дойде първата сериозна ситуация за гол в двубоя. Илич изведе с едно докосване Георги Минчев, а нападателят стреля без да се бави в близкия ъгъл. Там обаче Евтимов се намеси и с една ръка изби в ъглов удар.

Близо 10 минути по-късно ЦСКА отговори подобаващо чрез Тибо Вион, който опита късмета си с изстрел от доста далечна дистанция. В крайна сметка не се наложи на Пиргов да се намесва, след като топката мина на сантиметри от напречната греда.

В 28-ата минута Жорди Кайседо бе отлично изведен зад противниковата защита, а флагът на страничния рефер остана ниско долу. Нападателят овладя и потърси далечния ъгъл с изстрел по земя, който обаче излезе в аут. Повторенията след това показаха, че сякаш Кайседо бе с малко, но в засада и вероятно евентуален гол щеше да бъде отменен след преглед с ВАР.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

ЦСКА и Локомотив (Пловдив) отново ще спорят за второто място в родната Първа лига. Към момента на тази позиция са "смърфовете" поради по-добрите си показатели в директните двубои. Любопитен е фактът, че към момента всички останали показатели на двата тима са едни и същи - 56 точки след 28 изиграни двубоя - 16 победи, 8 равенства и 4 загуби.

Головата разлика и на двата тима е +23 (с малката разлика, че при Локомотив е 43:20, а при ЦСКА 44:21). Всичко това показва единствено колко изравнени са силите между тимовете. Успоредно с това нарасна и напрежението между тях в последните години.

Както е известно, втората позиция дава директно право на участие в европейските клубни турнири, докато класиралият се на трето място ще трябва да играе бараж. Трянва да се отбележи, че "червените" ще играят във финала за Купата на България след няколко дни (19.05) срещу Арда и ако го спечелят, то те ще си гарантират директното участие в Европа и без втората позиция.

Въпреки това Любослав Пенев и компания, които са окрилени от боя над Лудогорец с 4:1 преди дни, едва ли ще искат да разчитат изцяло на Купата, тъй като често там се случват изненади. Освен това победа над пряк конкурент за челните места винаги вдъхва допълнителна увереност.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички