"Черно-бялата" част дочака: Локо покори Пловдив в Битка №100


"Черно-бялата" част дочака: Локо покори Пловдив в Битка №100

2735 0

Локомотив (Пловдив) показа приятно лице в дерби мача от 12-ия кръг на "А" група срещу "Ботев" (Пд) и излезе от лоша серия срещу този съперник. "Черно-белите" удариха градския съперник с 2:1 у дома, с което прекъснаха негативната серия да нямат победа в последните си 9 мача с този съперник.

Успехът бе четвърти поред на своя стадион за Локо през настоящия сезон. Той им осигури изкачване до седмата позиция в класирането, докато "канарчетата" паднаха на девета позиция с 12 точки. Мартин Камбуров пък оглави класирането сред голмайсторите след петия си гол.

За три шеметни минути - от 14-ата до 17-ата, Балдовалиев и Камбуров изведоха "железничарите" рязко напред в резултата. Цялото първо полувреме премина под техен диктат. "Ботев" се върна в мача почти веднага след почивката след страхотен гол на Йордан Христов. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът започна с минута мълчание в памет на двама емблематични фена на гостите от "Ботев", загубили живота си през седмицата. Феновете по трибуните създават невероятна дерби атмосфера за мача. 

Началото бе равностойно за двата тима, сериозни положения липсваха. В 11-ата минута страхотен шанс се откри пред Лъчезар Балтанов в наказателното поле на съперника, но изстрелът му с глава мина над вратата. В крайна сметка Локомотив удари първи! В 14-ата минута Ванчо Траянов сервира по перфектен начин топката на главата на Балдовалиев, който не пропусна да се възползва от грешка в отбраната на "Ботев" - 1:0.Това бе трето попадение на македонеца във вратата на "канарчетата" с екипа на Локо. 

Само в рамките на три минути домакините успяха да дръпнат с два гола и да шокират "Ботев", след като и Мартин Камбуров опъна мрежата на Виктор Голас.Асистенцията бе на Димо Бакалов. Гостите са сериозно колебливи в защита и позволяват Локомотив да атакува по-често. В същото време самите те не успяват да застрашат вратата на Ел Каруби. 

В 34-ата минута Даниел Генов отправи изстрел към вратата на Локо (Пд), но ударът му бе блокиран. В 37-ата минута Кифуети проби отдясно, но вместо да търси съотборник в близост до вратата на Локомотив, играчът върна доста назад и позволи на противника дори да започне контраатака. Пет минути преди края на редовното време на първата част атакуващият Димо Бакалов падна в наказателното поле, след досег с Йордан Христов, но основание да се свири дузпа в ситуацията нямаше. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Само три минути бяха необходими на "Ботев" да се върне в мача - Йордан Христов успя да се измъкне от защитата на на Локомотив и със силен, плътен удар не остави никакъв шанс на Ел Каруби - 1:2. 

Ермин Шиляк бе предприел смяна в атака, като на мястото на Чибамба в игра влезе Алекс Колев. В 58-ата минута Шиляк предприе втора смяна - пусна Варела на мястото на Генов. Току-появил се на терена, Варела пробва мерника си към вратата на Ел Каруби, но в тялото на стража. 

Първа смяна направи и Христо Колев - в 62-ата минута той пусна Боне на мястото на Траянов. В 64-ата минута след великолепна комбинация между Балдовалиев и Гъргоров първият се измъкна и стреля, но в аут. Малко след това Бакалов преодоля Христов и стреля, но встрани от вратата на Голас. Голът донесе възход в играта на гостите, но краткотраен, после играта им отново се върна в руслото на неубедителността. 

В 78-ата минута "Ботев" можеше да се добре до поне точката в този мач. В ситуацията Кифуети стреля, Ел Каруби изби, но топката попадна у Балтанов. Стражът на "черно-белите" обаче спаси удара му. Последваха два корнера, които силно притесниха Локомотив, но резултатът остана непроменен. Шиляк направи последната си смяна - Божидар Васев замени Гамаков, а минута по-късно Карагерен влезе в игра на мястото на Бакалов в състава на Локо (Пд). 

В последните минути "Ботев" се поокопити и тръгна да търси изравняването, но без успех. 

ПРЕДИ МАЧА

Пловдивските Локомотив и "Ботев" кръстосват шпаги днес, за да определят кой е властелинът на Пловдив. Битката между традиционните съперници е юбилейна - под номер 100 в историята.

Успехът ще донесе не само морален превес на победителя, но и издигане в класирането. Двата тима са съответно девети и осми в "А" група и имат по 3 загуби в последните си пет мача.

В последните 5 преки сблъсъка в "А" група "Ботев" доминира - "жълто-черните" имат 4 победи и едно равенство.
Четири промени Тунчев заменя Николай Димитров, вместо Дюфо започва Стефан Велев, вместо Боне - Ванчо Траянов, а Емил Гъргоров е заменил Карагерен.

В последните 5 преки сблъсъка в "А" група "Ботев" доминира - "жълто-черните" имат 4 победи и едно равенство.

Четири промени е направил Христо Колев спрямо последния мач на тима - Тунчев заменя Николай Димитров, вместо Дюфо започва Стефан Велев, вместо Боне - Ванчо Траянов, а Емил Гъргоров е заменил Карагерен. Само една е промяната в състава на "Ботев" спрямо последния им мач - Лазар Марин стартира вместо Филип Филипов. 

СТАТИСТИКА

Среща от 12-и кръг на "А" група

СЪСТАВИ:

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ): 16. Ясин Ел Каруби, 6. Кирил Котев, 3. Александър Тунчев, 71. Пламен Крумов, 22. Емил Гъргоров, 18. Христо Стамов, 19. Ванчо Траянов, 22. Стефан Велев, 27. Димо Бакалов, 28. Зоран Балдовалиев, 11. Мартин Камбуров

Треньор: Христо Колев

БОТЕВ (ПЛОВДИВ): 1. Виктор Голас, 66. Орлин Старокин, 22. Пламен Николов, 6. Даниел Златков, 11. Йордан Христов, 24. Лазар Марин, 17. Лъчезар Балтанов, 88. Милен Гамаков, 96. Даниел Генов, 91. Рахави Кифуети, 99. Жоел Чибамба

Треньор: Ермин Шиляк

Съдия: Станислав Тодоров

Стадион "Локомотив", Пловдив

Жълти картони: Крумов 11', Траянов 21', Велев 59', Варела 76', Старокин 84'

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички