Бивш футболист на Локомотив Пловдив разплака "смърфовете" и донесе победата на Лудогорец в края (ВИДЕО)


Бивш футболист на Локомотив Пловдив разплака "смърфовете" и донесе победата на Лудогорец в края (ВИДЕО)
Снимка: Alexandar Karamfilov / LAP.bg

2391 0

Лудогорец успя да измъкне победата от Локомотив Пловдив в самия край, побеждавайки с 2:1 на "Лаута" като гост в мач от 26-ия кръг на Първа лига. В герой за "орлите" се превърна бившият футболист на "смърфовете" - Диниш Алмейкда, който отбеляза победното попадение за действащия шампион.

Лудогорец измъкна победата в края срещу Локо Пловдив

Резултатът бе открит от Бърнард Текпетей, който вкара наистина красив гол в 30-ата минута от дистанция. Радостта на гостите продължи едва 6 минути, тъй като Мичи Нтело съумя да изравни. Победата за разградчани дойде в самия край, когато бившият футболист на Локомотив Пловдив - Диниш Алмейда се разписа в последната минута от редовното време.

Интересното е, че наставникът на пловдивчани - Александър Томаш, записа мач №17 срещу Лудогорец, като все още няма победа над този съперник. Той може да се похвали с едва 4 равенства и вече 13 поражения.

С победата Лудогорец вече има 60 точки в актива си на първата позиция - 6 повече от втория Черно море, като в следващия кръг му предстои домакински мач с Левски. Локомотив Пловдив продължава да е пети с 47 пункта, като след седмица ще мери сили като гост с ЦСКА 1948.

Развой на Локомотив Пловдив - Лудогорец

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна равностойно, като в първите 15 минути преобладаваха статични положения пред вратата на Серджио Падт. В осмата минута обаче Квадво Дуа остана сам в наказателното поле на домакините и получи пас от Якуб Пьотровски, но централният нападател стреля много над вратата на Кристиан Томов.

В 16-ата минута Квадво Дуа си пробва късмета от пряк свободен удар, но опитът му мина над напречната греда. Натискът на Лудогорец продължи и в 30-ата минута кълбото попадна в краката на Бърнард Текпетей. Лидерът на "зелените" стреля от разстояние и по земя към вратата на Томов и съумя да открие с много красив гол - 1:0 за гостите.

Отговорът на домакините бе мигновен. На Локо Пловдив му отне само 6 минути, за да възстанови паритета. Димитър Илиев контролира топката много добре в средата на терена и намери на фланга Бабакар Дион. Той центрира добре в наказателното поле, а там с едно докосване Мичи Нтело вкара кълбото във вратата на Падт за 1:1.

До края на първата част не се стигна до нищо по-сериозно. Лудогорец бе окупирал половината на домакините, но така и не застраши вратата на Кристиан Томов.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна добре за "железничарите", като удар на Ангел Лясков бе спасен от Падт в 48'. В 52-ата минута се стигна до голям пропуск на Текпетей. Той бе изведен сам срещу Томов, мина през него, но заради набралата скорост скъси ъгала си и не успя да уцели опразнената врата. Минута по-късно отново Текпетей падна под светлината на прожекторите, но този път неговият удар от непосредствена близост бе спасен от Томов.

В следващите минути Локо Пловдив успя да изнесе топката в полето на Лудогорец. В 67' Мичи Нтело навлезе в наказателното поле и стреля, но Серджио Падт успя да се намеси с помощта и на рикошет.

В 83-ата минута гредата спаси Локомотив Пловдив, а тя бе нацелена от Оливие Вердон. В крайна сметка, бившият футболист на "смърфовете" - Диниш Алмейда, донесе успеха на Лудогорец с гол в последната минута на добавеното време.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Локомотив Пловдив: Кристиан Томов, Ангел Лясков, Тодор Павлов, Хорхе Сегура, Мартин Паскалев, Оливер Камдем, Христо Иванов, Евандро Де Коста, Бабакар Дион, Димитър Илиев, Мичи Нтело

Лудогорец: Серджио Падт, Динис Алмейда, Якуб Пиотровски, Рик Джонатан, Клод Гонсалвеш, Квадво Дуа, Аслак Фон Витри, Франциско Идалго, Оливие Вердон, Педро Нареси, Бернард Текпетей

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Локомотив Пловдив стартира много обещаващо сезона, влизайки в дълга и пряка битка с конкурентите за върха в класирането. В даден момент обаче "смърфовете" вдигнаха крака от газта и към момента заемат 5-ото място в Първа лига с актив от 47 точки при записани 14 победи, 5 равенства и 6 загуби. В последния си двубой "черно-белите" се наложиха с 2:1 като гости на Славия.

Лудогорец от своя страна преодоля първоначалната миникриза, в която бе изпаднал, оглавявайки еднолично таблицата. "Орлите" са първи с 57 точки - на 3 пред Черно море и ЦСКА, но и с мач по-малко. В предходния кръг възпитаниците на Георги Дерменджиев се разправиха с гръмкото 6:0 над Локомотив София.

В исторически план тези два съперника са се изправяли един срещу друг 34 пъти. В тях "зелените" имат сериозно преимущество - 21 на 7 победи и 6 равенства. Последният път, когато "смърфове" и "орли" влязоха в пряка битка, бе през септември. Тогава на "Хювефарма Арена" двата тима завършиха при резултат 1:1.

Локомотив Пловдив приема Лудогорец в мач от 26-ия кръг на Първа лига

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички