Английски клуб набеляза сензацията на Локо Пд


Английски клуб набеляза сензацията на Локо Пд
Снимка: Официален сайт на Локомотив (Пд)

1396 0

Шефилд Уензди е набелязал нападателя на Локо (Пд) Ияд Омар Хамуд, който направи фурор в елита, след като дебютира, преди да е навършил 16 години.

Хамуд впечатлил всички в една от най-добрите школи в Англия и е въпрос на преговори да замине да играе там. Преди това той бе в Арсенал и Сток Сити, където също остави доста добри впечатления. От Стоук дори в първия момент много го искали, но след това се дръпнали.

Момчето, чийто баща е ливанец, записа първите си 45 минути в елита на 15 години, 3 месеца и 26 дни, което е съвсем близо до рекорда на България. Все пак той стана първият играч в елита, който е роден през XXI век.

Първите 9 години момчето живее в Ливан. Майка му Мария е от Бургас и той има двойно гражданство. След това семейството идва в България.

Ияд попада случайно в Локо, защото по принцип отишъл първо в „Ботев", където го завел негов приятел. Неговата възрастова група обаче била на турнир и го посъветвали да се върне след 2 седмици. Така той се оказва в „Локо", където веднага хваща окото. По нареждане на Петър Пашев Георги Славов го взема в отбора на набор 2000.

В момента негов треньор е Христо Телкийски, братовчедът на Димитър Телкийски, който дълги години игра в „Левски". В последните няколко седмици обаче е при мъжете, където бе взет от Едуард Ераносян. Точно Ераносян, който също дебютира на доста малка възраст, му даде шанса, и то в градското дерби.

Много бързо е забелязан и от националните треньори, които го викат в държавните юношески отбори. След това се появява и мениджърът Антъни Рево, който го води на пробите в Англия.

Той наема и кондиционен треньор на момчето, за да подобри физическата си подготовка. Точно това куца при всички юноши у нас, стана ясно от функционалните прегледи, които бяха направени на елитните ни школи по време на програмата, която бе финансирана от Министерството на младежта и спорта.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички