Поредна добра новина за Локо Пловдив

Отборът на Локомотив Пловдив бе зарадван за втори път в рамките на по-малко от 24 часа. След като вчера "смърфовете" спечелиха Купата на България, днес бе гласувана концесията на стадион „Локомотив” на провелата се сесия на Общинския съвет.

Съоръжението трябва да бъде реконструирано, за да отговаря на изискванията на УЕФА за четвърта категория. Успоредно с това е предвиден ремонт и на базата в комплекса, както и на недовършения хотел в него.

Концесията се учредява за 35 години, а до края на втората година от сключване на договора концесионерът е задължен да модернизира стадиона, пише marica.bg. Общата инвестиция, която се изисква от дружеството, което ще вземе концесията, е в размер на 17 милиона лева. Още 6 милиона лева концесионерът трябва да вложи в изграждането на тренировъчния комплекс с няколко игрища.

Друго футболно тренировъчно игрище ще се строи в Тракия, също на концесия, което ще се ползва предимно от детско-юношески школи.
Решенията бяха взети по предложения на кмета на Пловдив Иван Тотев, като преди това президентът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски е заявил намерението на дружеството да инвестира в двата спортни комплекса.

ВИДЕО: Локомотив Пловдив продължи с празненствата и на "Лаута"

Черно-бялата част от Пловдив със сигурност е будувала тази нощ, след като снощи спечелиха първата си Купа на България в историята. Локомотив побе...

Още по темата

Please select answer!