Страсбург пречупи Локо (Пловдив) с ранен гол и сложи край на приказката за "смърфовете"


Страсбург пречупи Локо (Пловдив) с ранен гол и сложи край на приказката за "смърфовете"
Снимка: Официален сайт на Локомотив Пловдив

11127 0

Носителят на Купата на България Локомотив (Пловдив) не успя да се пребори срещу френския Страсбург и загуби с 0:1 в реванша във Франция. При същия резултат завърши и двубоят на "Лаута" и така Страсбург ще играе плейоф за влизане в групите на Лига Европа. Единственото попадение отбеляза Зохи още в 8', а Стивън Езе пропусна най-чистото положение за българския тим в 62'.

Домакините се хвърлиха в атака още от първата минута, само след 8 минути игра откриха резултата. Бенджамин Корне влезе в наказателното поле и подаде към Зохи, който насочи топката по земя в обратния ъгъл на Луков, който не успя да отрази удара.

В 21' Умарбаев успя да открадне топката в центъра и подаде към Аралица, но неговият удар бе много неточен. В 30' се стигна до най-опасната ситуация за пловдивчани. Витанов подаде добра топка с външен фалц към Бирсент Карагарен, чийто удар обаче бе прекалено слаб и вратарят на домакините отрази без проблеми.

6 минути след това Зохи можеше да вкара още един гол след грешка на Езе. Играчът на Страсбург обаче бе с гръб и не успя да нанесе добър удар. В 42' Умарбаев центрира в наказателното поле на Страсбург от фаул, след изпълнението пловдивчани спечелиха само корнер.

В началото на втората част удари на Корнет и Зохи бяха доста неточни и излязоха в аут. В 55' можеше да се стигне до много неприятен момент за пловдивчани. Момчил Цветанов за малко не си вкара автогол, като Луков трябваше да плонжира, за да отрази връщането на топката към него.

В 62' "смърфовете" пропиляха най-чистата си възможност. Стивън Езе бе оставен напълно сам на втора греда при центриране от фаул, но бранителят стреля в аут. В 79' пък Симакан направи невероятен пропуск като от малкото наказателно поле стреля встрани от вратата.

В 90' Ожболт успя да вкара за "смърфовете", но попадението не бе зачетено заради засада. Капитанът Димитър Илиев намери непокрит ветерана Георги Илиев, който стрелясилно, но ударът му бе отразен от Селс. Топката отново попадна в Георги Илиев, който с едно докосване подаде към втора греда, а там Олен Ожболт отбеляза, но бе в засада.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Страсбург: 1. Селс, 2. Симакан, 3. Ндоур, 5. Коне, 10. Корнет, 11. Линард, 13. Митрович, 18. Сисоко, 20. Зохи, 23. Кароле, 29. Да Коста

Локомотив (Пловдив): 71. Луков, 5. Малемба, 6. Езе, 20. Петрович, 34. Витанов, 10. Умарбаев, 9. Карагарен, 14. Илиев, 7. Цветанов, 12. Ожболт, 77. Аралица

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В първия двубой "смърфовете" загубиха с 0:1 на "Лаута", след като в голяма част от мача играха с 10 души. Днес пък срещата на "Стад дьо ла Мейно" стартира в 21:30 часа. 

Томашевич пропуска реванша днес заради червения картон от миналия двубой, а освен това в лазарета са Абдулахи и Бахтич. Добрата новина е, че Стивън Езе получи виза и ще може да вземе участие в двубоя. Треньорът на „железничарите” Бруно Акрапович е оптимист за днешния реванш, като заяви, че не признава никого за фаворит. „Шансовете са както и в ми­налия мач, видяхте, че дори с 10 души можем да направим специални неща. Съперникът е много класен на хартия. На те­рена обаче не признаваме нико­го като фаворит. Важно е да си свършим работата.”

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички