Един от най-големите таланти на българския футбол подписа в Англия!


Един от най-големите таланти на българския футбол подписа в Англия!
Снимка: Официален сайт на Локомотив (Пд)

3165 0

Един от най-големите таланти на българския футбол и безспорно бижу на школата на Локомотив (Пловдив) Ияд Хамуд подписа в Англия. Новият му отбор е славният в миналото Шефил Уензди, който в момента се състезава в Чемпиъншип.

Договорът на нападателя е за 2 години, като първоначално той ще тренира и ще играе за селекцията до 18 години на "кукумявките". Трансферната сума не е ясна, но тъй като Хамуд няма подписан професионален договор, то възнаграждението за "смърфовете" ще е около 500 хиляди евро.

За да бъде финализирана сделката, трябва да се изчака разрешителното за игра на Хамуд, за което ФА вече са подали необходимите документи.

Всички са много доволни от това, че пристигам в техния клуб, което е наистина голям комплимент за мен. Посрещнаха ме много добре. Доволен съм, че подписах. Всичко е на топ-ниво, много по-добре от българската действителност. Развълнуван съм, защото знам, че това е пътят ми на развитие във футбола", сподели щастливият юноша на “смърфовете”.

"Много е важно, че в състава има още двама българи - Преслав Боруков и Стефан Гаврилов, които ще ми помогнат за по-лесната ми адаптация. Но обстановката и организацията в Уензди ме мотивират много.

Искам да благодаря на Локомотив (Пловдив), на всички хора в клуба и на всички, които са ми помогнали да се развия. Благодаря на треньорите, които са правили много за мен. Локомотив остава завинаги в сърцето ми - моят първи и роден отбор. Там винаги съм се чувствал като част от едно голямо семейство. Сега обаче съм амбициран да успея в Англия - страната, в която футболът е издигнат до невероятни висини", каза още щастливият Хамуд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички