Димитър Илиев: Не съм си и мечтал, че ще запиша името си до такива легенди


Димитър Илиев: Не съм си и мечтал, че ще запиша името си до такива легенди
Снимка: БГНЕС

1381 0

Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев беше повече от щастлив, след като получи наградата си за Футболист на годината на България. Атакуващият футболист изпревари Антон Недялко от Лудогорец и Васил Божиков от Слован Братислава. Куриозното е, че той е първият играч, получавал ценната награда, без да има нито един мач за националния отбор.

„Не съм си й мечтал, че 2019-та ще се развие по този начин. Трофеят с Локомотив го нареждам на първо място, защото футболът не е индивидуален спорт. Но да получа тази награда от моя идол от детството Димитър Бербатов, е като сбъднат сън. 2019-та беше като приказка и се надявам да продължа по този начин и през 2020-та", заяви победителят.

31-годишният пловдивчанин изпраща безспорно най-силната си година, в която спечели Купата на България с Локомотив след победа във финала срещу Ботев Пловдив с 1:0. През този сезон Димитър Илиев играе много силно и към момента е голмайстор на efbet Лига с 11 попадения и 6 асистенции. Сметката му до момента през сезона всъщност е 15 гола с точните му изстрели за Купата на България и в предварителните кръгове на Лига Европа.

„Връщайки се в Локомотив, върнах увереността си. Когато се чувстваш у дома си, когато усещаш, че феновете и хората те ценят, когато всички футболисти в съблекалнята са страхотни момчета и много добри футболисти, нещата се подреждат. Да запиша името си сред такива легенди в българския футбол е нещо, което не съм си представял, че ще се случи", допълни щастливият Илиев.

А какви други награди бяха раздадени по време на церемонията и кой ги спечели - вижте в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички