Акрапович: Локомотив също има качества, ако не и по-големи от Ботев


Акрапович: Локомотив също има качества, ако не и по-големи от Ботев
Снимка: Оф. сайт на Локомотив (Пд)

989 0

Треньорът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович обяви, че отборът му няма да играе дефанзивно във финалния мач за Купата на България срещу Ботев (Пд). Той призна, че вече е измислил "идеалния" състав за големия мач, че подготвя тима за игра в дъжд и че всеки ден "черно-белите" тренират дузпи. Финалът е на 15 май (сряда) от 19,00 часа на Националния стадион "Васил Левски".

"Много се радвам за този мач, за хората от Пловдив и около Пловдив. Виждам играчите и хората около клуба и тяхната енергия. За нас тази енергия е позитивна. Видяхме тази енергия на тренировката на тима. Надявам се футболистите да покажат своите качества и всички да са доволни. Искам да покажем футбол, а другите неща да останат на заден план", заяви Акрапович на пресконференцията си преди мача.

"Направихме много неща, за да може отборът да достигне до това ниво. Ако гледам класирането, всеки ще каже, че Ботев е фаворит. Фаворит в такива мачове обаче няма. Моят отбор също има качества, ако не и по-големи. Това ще го покажем в мача. Не беше лесно да се опазим от картони и контузии. Вчера всички бяха добре. Всеки клуб, който играе срещу Ботев, мисли преди всичко за Тодор Неделев. Преди всичко трябва да гледаме нашите качества. И ние притежаваме футболисти, които Ботев трябва да опази. В града има само една тема. Не ни трябва повече мотивация. Само трябва тази мотивация да не стане негативна и да не притисне футболистите", допълни той.

"Бяхме принудени да играем по-дефанзивно. В последно време разчитахме на повече футболисти и променихме стила си на игра. Сега не е моментът да се крием. Няма да играем дефанзивно. За да вземеш купа, трябва да вкараш гол. Контролирана офанзива, нека го кажем така. Идеалният състав е в главата ми. Дъждът също има значение и прави война на терена. Дузпи тренираме всеки ден. Искам феновете да викат и да подкрепят своя отбор. Искам всички да презентираме футбола в Европа. Да покажем нещо много позитивно за футбола и град Пловдив. Искам тази атмосфера да бъде позитивна", завърши Акрапович. Вижте в този материал с какви видеа Ботев и Локо призоваха феновете си да ги подкрепят в големия мач. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички