Звезда на Левски потвърди за трансфера на Кордоба в Рейнджърс: За Хосе - няма лимит


Звезда на Левски потвърди за трансфера на Кордоба в Рейнджърс: За Хосе - няма лимит
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

5997 0

Защитникът на Левски - Келиан ван дер Каап, даде интервю за изданието "Daily Record", където на дълго и на широко говори за своя партньор в отбраната - Хосе Кордоба, като по думите му става ясно, че потвърждава трансфера на панамския национал в Рейнджърс.

Ван дер Каап обсипа Кордоба с похвали

Още от началото на календарната 2024-а година се говори за трансфера на Хосе Кордоба. Панамецът бе спряган с какви ли не отбори, като през последните месеци се спекулира силно, че той ще премине в шотландския гранд Глазгоу Рейнджърс, а дори има и информации, които информират, че Левски и тимът от "Айброкс" вече са се разбрали.

Още: Ударно: В Левски са пристигнали оферти за двама основни футболисти

"Потенциалът му вече го е отвел дотук и той все още се подобрява. Колко играчи започват от нивото, на което той стартира, и сега са на ръба на Шампионска лига с Рейнджърс?", сподели Ван дер Каап.

"Той беше в Испания само за кратко, но беше по време на Ковид, така че не мисля, че трябва да се тревожите твърде много за времето му там. След това вероятно имаше по-добри оферти за повече пари, но реши да дойде в България, защото искаше да играе. Жозе дойде в Левски, след като игра във Втора лига на България, която определено не е най-добрата лига в света. Сега той преминава в Рейнджърс".

Ван дер Каап обсипа Кордоба с похвали

Предизвикателствата пред Кордоба

Още: Преди да полети, Левски трябва да се научи да крачи

"Когато се премести в първия си български клуб, той ми разказа за някои от предизвикателствата. Градът, в който беше клубът, хората там не са говорили много английски. Искал е да отиде на мясти, където са свикнали с чужденци", добавя още нидерландецът.

"Тук интензитета е висок. Разбира се, в Шотландия ще е още по-висок, но българският футбол е уникален сам по себе си. Тук тичаме много, което би трябвало да му помогне да се приспособи към Шотландия. Аз съм от Нидерландия и съм сигурен, че ще сте запознати със стила на футбола, който играем у дома".

"Така че, когато дойдох тук в София, си казах: „Добре, това е малко по-различно!“ Мисля, че съм физически силен, но футболът тук изисква нещо друго. По отношение на този интензитет на футбола, можете да научите много, като играете тук и това определено е нещо, което Хосе може да вземе със себе си в Шотландия".

Обединение сред феновете на Левски след новината за Станислав Генчев, а търпение е ключовото пожелание

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички