Заваляха оставки на УС на Левски, търсят се 805 бона за лиценз


Заваляха оставки на УС на Левски, търсят се 805 бона за лиценз

1654 0

Председателят на Тръст Синя България и шефът на Национален клуб на привърженика вече няма да са част от управителния орган на "сините", съобщи председателят на УС Иво Тонев.

Преди два дни от Тръста поставиха ултиматум на собственика на клуба Тодор Батков да предаде безвъзмездно контролния пакет акции на феновете до 24 часа.

Очевидно Батков е отказал да изпълни условието, поради което Колев и Владимиров напускат УС.

Левски трябва да намери 805 хиляди лева до 31 март, за да получи евролиценз от БФС, разкри председателят на Управителния съвет Иво Тонев.  Общата сума, която "сините" трябваше да покрият бе 1 600 000 лева, като почти 900 000 лв. са изплатени и предовогорени, и разсрочени.

Относно оставките, той заяви, че  трябва да бъдат гласувани, а само Надзорният съвет може да ги приеме.

"Левски се върти в омагьосан кръг. За тези три месеца, в които покривахме разходи за получаването на лиценз, натрупахме нови дългове около 1,8 милиона лева. Затова предложих на УС и бе прието единодушно, че Левски вече трябва да прави бюджета си на база приходи, а не на база разходи. Първо смятаме какви ще бъдат приходите и след това определяме разходите", коментира Иво Тонев.

Той смята, че последните два месеца са преминали при коректна работа. Като основен проблем пред организацията той определи погасяването на дълговете. Поради тази причина заплатите в Левски са били намалени и не се получават редовно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички