Зарядът на Левски: Уелтън често "взривяваше" стадиона и това ще се помни дълго (ВИДЕО)


Зарядът на Левски: Уелтън често "взривяваше" стадиона и това ще се помни дълго (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2856 0

В последните 2 години привържениците на Левски имаха по-богат избор между играчите кой може да се превърне в техен любимец. Един обаче изпъкна над всички и това бе Уелтън.

Уелтън бързо спечели сърцата на феновете на Левски

Бразилецът успяваше да наелектризира публиката на "Герена" и дори да не вкарваше толкова често, колкото се очакваше на моменти, шоуто му на терена бе гарантирано. Крилото даваше това на феновете, от което имаха нужда - красиви отигравания, които да дадат нужния импулс и на терена, и на трибуните.

Още: Уелтън с първи думи след раздялата с Левски, даде обещание на феновете на новия си отбор (ВИДЕО)

Винаги скромен в изказванията си успя да спечели сърцата на "сините" привърженици, които не пропускаха мач без скандиране за него. А той бе поредното доказателство, че привържениците на Левски държат да гледат красив футбол от своя отбор. И често това дори може да ги накара да простят загуба.

И все пак - има някои голове, които няма как да бъдат пренебрегнати и забравени при престоя му в столичния гранд. Един от тях безспорно е този срещу ПАОК. Само 41 секунди бяха нужни на бразилеца да разпечата вратата на гръцкия гранд, който бе спряган за голям фаворит. Феновете на "Герена" точно бяха вдигнали своята хореография и много малка част от тях успяха в реално време да видят историческото му попадение. Уелтън вкара втория най-бърз гол за "сините" в Европа, като пред него остана само Жуниор Мапуку.

Друг гол в Лигата на конференциите, който донесе много емоции бе срещу Апоел Беер Шева при драматична победа с 2:1. Уелтън се разписа за 1:0 след страхотна асистенция на Патрик-Габриел Галчев и хвърли феновете в екстаз. Именно срещу този съперник имаше и други разигравания, които бяха радост за окото.

Още: Край на сагата: Левски обяви очаквания изходящ трансфер на Уелтън

В края на декември миналата година попадението му срещу Хебър за Купата пък бе избран за най-добър гол. Попадението на Уелтън обаче не беше достатъчно за "сините" при гостуването в Пазарджик. Те загубиха с 1:2 и отпаднаха от турнира. Бразилецът без никакво съмнение ще липсва, както на своите съотборници, така и на феновете, които очакват да видят неговия достоен заместник.

Още: Времето на Уелтън в Левски изтича - в Япония го очакват през следващата седмица?

Николай Костов направи обобщение на лагера на Левски, коментира новите футболисти и отрони няколко думи за Уелтън

Левски свали цената на Уелтън, за да не остане капо спрямо него

Николай Костов остави Уелтън на пейката поради статута му с Левски в Първа лига

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички