Започна сезона с капитанската лента на Левски, а сега ще спира "синята" атака: Как ще бъде посрещнат Сундберг на "Герена"?


Започна сезона с капитанската лента на Левски, а сега ще спира "синята" атака: Как ще бъде посрещнат Сундберг на "Герена"?
Снимка: Lap.bg

2158 0

Левски приема Лудогорец в двубой от 12-тия кръг в Първа лига, като очакванията са за един вълнуващ и интересен сблъсък на "Герена". Двубоят е от 20:30 часа, като за пореден път феновете на "сините" ще напълнят стадиона, за да покажат своята подкрепа.

При 10 изиграни мача отборът на Николай Костов се намира на третото място с 22 точки, докато Лудогорец е със 17 точки на 7-то място, но и с 9 двубоя. Освен заряда около класирането и историята между двата тима в последните над 10 години, то в днешната битка ще има и още един любопитен детайл.

И той има своето име - Ноа Сонко Сундберг. Само преди няколко месеца защитникът бе основна част от състава на Левски и един от най-важните играчи. И малко след подновяването на сезона изненадващо за мнозина той премина в Лудогорец. Стана ясно, че бранителят не е имал желание да поднови договора си със столичани, който изтичаше през лятото на 2024 година. Именно от това разградчани веднага се възползваха и го закупиха срещу солидна сума (по думите на двата клуба).

Как обаче се представя с екипа на Лудогорец?

На 15 юли Сундберг изведе Левски с капитанската лента на "Герена" в двубоя срещу ЦСКА 1948, който бе загубен с 1:2. След този двубой се увеличиха спекулациите по негов адрес, а 11 дни по-късно бе представен от разградския клуб.

От тогава е изиграл 9 двубоя за 12-кратните шампиони във всички надпревари. 4 от тях са в Първа лига, 4 в Лига Европа и 1 в Лигата на конференциите. В тях има 1 гол и 2 асистенции

Въпреки че Ивайло Петев показа, че ще разчита на него в сърцето на отбраната, то Сунберг все още не може да покаже толкова категорична игра, както на стадион "Георги Аспарухов". В двубоя срещу ЦСКА, спечелен от Лудогорец, защитникът пък си изкара червен картон 20-ина минути преди мача, а след това отнесе наказание от 2 мача.

Как ще бъде посрещнат от "сините" фенове?

Още при раздялата с него феновете на Левски бяха разделени в мнението си около трансфера. Едни бяха категорични, че сделката от финансова гледна точка е повече от добра, тъй като само след няколко месеца той можеше да бъде изпуснат без пари.

За други този ход не бе приемлив, тъй като по този начин се подсилва пряк конкурент в първенството. Факт е обаче, че и без него Левски се справя доста добре в защита, като привържениците не му отдават особено голямо внимание в часовете преди двубоя. Как ще бъде посрещнат обаче на стадион "Георги Аспарухов" ще разберем тази вечер. Освен той, още двама играчи привличат внимание, но заради представянето си за Левски и Лудогорец - това са Уелтън и Бернард Текпетей.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички