Въпреки шока от оставката на Петрович Левски смаза Берое


Въпреки шока от оставката на Петрович Левски смаза Берое
Снимка: BGNES

1178 0

Въпреки че Люпко Петрович напусна Левски само час преди двубоя срещу Берое, "сините" стигнаха до успех с 2:0 над заралии по безпроблемен начин.

26-кратните шампиони изиграха силен двубой, в който нямаха никакви притеснения и беше само въпрос на време кога топката ще влезе във вратата.

В 64' Аниете отбеляза от пряк свободен удар, а победата стана по-категорична с гол на Костадинов в 80'. Адениджи направи куп пропуски, а се отчете и с греда. Прохазка също нацели напречния стълб, а Берое с нищо не показа, че е от силните отбори в Първа професионална лига.

"Сините" пък продължават да са лидери с актив от 27 точки и без загубен двубой в шампионата. Лудогорец е с 5 точки по-малко, но и с два мача по-малко.

Въпреки че преди двубоя Левски остана без старши-треньор, "сините" започнаха много силно и още в първата половина на полувремето пропуснаха няколко отлични положения за гол. Адениджи се отчете с два пропуска, а в 23' нападателят уцели и греда.

Гостите играеха изключително пасивно и рядко застрашаваха вратата на Йоргачевич, с изключение на няколкото далечни удари, излезли в аут.

Заралии заиграха малко по-добре в дефанзивен план, но въпреки това Макенджиев отново трябвше да се намесва на два пъти, а Прохазка уцели още една греда в 41' - 0:0 до почивката на "Герена". 

Втората част започна по-положително за Берое, като променените дефанзивни ротации на тима определено дадоха резултат. Това обаче не попречи в 61' Антонио Аниете да изпълни страхотен пряк свободен удар, при който Макенджиев не помръдна, а топката се озова във вратата - 1:0.

Играчите на Берое най-накрая погледнаха по-смело към вратата на Йоргачевич и в следващите минути се задържаха повече в половината на Левски, но това не доведе до резултат. Вместо това в 80' всичко в срещата беше решено, след като при центриране от корнер Пиргов игра с глава, а Костадинов от 2 метра довкара във вратата, също с глава. Гостите имаха претенции за засада, но Иво Иванов беше "покрил" голмайстора - 2:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички