Втори поред сериозен тест за Левски при Роси


Втори поред сериозен тест за Левски при Роси
Снимка: Официален сайт на Левски

943 0

Тази вечер от 20:00 часа Ботев (Пловдив) и Левски ще подновят съперничеството си. Двата тима влизат преди битката на базата в Коматево от коренно различни позиции. Канарчетата летяха високо в двубоите си от Лига Европа, но сбъркаха пътя на домашната сцена.

Левски пък изживява ренесанс под ръководството на италианеца Делио Роси и на „Герена" вече открито се говори за титла, и то не само по задължение - нещо, което бе позабравено в последните години.

След като срещу Лудогорец Левски взе точка (0:0), макар дълго да игра с човек по-малко, сега на сините им предстои втори пореден сериозен тест при Роси. Ботев може и да е поразклатен в първенството, но без съмнение разполага с добър състав, а в исторически план има положителен баланс на свой терен срещу сините.

Жълто-черните вече сериозно са притиснати до стената, тъй като нямат победа в последните си 4 шампионатни двубоя - две равенства и две загуби. А у дома все още не са ликували - 3 поредни поражения. Тази вечер те ще гонят задължителен успех, защото нов провал ще отдалечи носителя на купата и суперкупата значително от първата шестица, пише "Тема спорт".

Левски пък, типично по италиански, все още не е получил гол, откакто Делио Роси седи на пейката му - 3 победи и 1 равенство. 421 минути (7 часа) - толкова изминаха от последното попадение в мрежата на столичани. То бе дело на халфа на Верея Венцислав Бенгюзов - старозагорци са и единственият тим, вкарал на Левски този сезон.

В лагера на домакините Стивън Петков е аут от срещата, тъй като още не е възстановен от травма в глезена, получена преди над 20 дни. Извън групата на Ботев остана Меледже, който бе пред трансфер в Израел. Юсеин отново ще действа като опорен халф пред защитата, а сред избраниците на Николай Киров попадна Радослав Апостолов.

Дуде Ндонгала се очаква отново да започне като ляво крило. Той вкара гол в контролата с Несебър (3:1) в паузата за националните отбори и пак ще бъде предпочетен пред Крум Стоянов.

От състава на Левски ще отсъства наказаният капитан Божидар Митрев. Така под рамката отново, както и в голяма част от мача с Лудогорец, ще е Александър Любенов. Пред него не се очакват корекции в отбрана и ще започнат Цветкович, Яблонски, Пиргов и Горанов. Исландският бранител Холмар Ейолфсон все още има трудности с комуникацията с отбора и ще остане резерва.

Френският дефанзивен полузащитник Антони Белмонт се представя добре в тренировките, но на този етап е малко вероятно да започне вместо Панайотов до Гомес в средата на терена. Прохазка има проблеми в прасеца от мача с Лудогорец, но ще стисне зъби и ще започне по левия фланг. Вдясно ще е Вутов, който бе част от Ботев през пролетта.

Интересните неща в атака ще трябва да измисля Габриел Обертан, който навлиза във форма и се утвърждава като основна фигура, а нападенията ще завършва Мапуку. Той едва ли ще остане цял мач и се очаква по някое време да бъде заменен от Буш.

Тази вечер Ботев ще опита да сложи край на негативната си серия от 4 шампионатни мача без успех, а Левски да удължи добрата си поредица. Има обаче и друга интересна тенденция - последните три мача между двата тима за първенство в Пловдив завършиха без победител - на 18.07.2015 г. резултатът беше 1:1, на 05.12.2015 г. бе 0:0, а на 30.10.2016 г. -1:1. Последният път, когато Ботев спечели срещу Левски у дома, бе на 26 април 2014-а с 2:0. Сините ликуваха по-скоро - на 23 ноември 2014-а с 3:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички