Вили Вуцов: Има един от ръководството на Левски - уникален, завършен подлец и престъпник


Вили Вуцов: Има един от ръководството на Левски - уникален, завършен подлец и престъпник

19457 0

"Глас от миналото" е най-новата рубрика на SportLive.bg. Чрез нея припомняме на читателите значими изказвания от видни фигури в спорта, които са отекнали с годините. Някои от тях са емблематични, други култови, а трети позабравени. Големи заявки, дадени обещания, слова, които са валидни и днес, забавни изказвания - всичко, което си заслужава да бъде припомнено.

Една от най-популярните фигури в Левски през този век несъмнено е култовият Велислав Вуцов. Бившият футболист на "сините" е и старши треньор на отбора в един период от сезон 2007/08 до следващата кампания, когато е заменен от Емил Велев.

Самият Вуцов пък заменя на поста Станимир Стоилов, като в интервю за "Тема спорт" през 2011 година разказва повече за предложението, което тогавашният собственик Тодор Батков му е отправил.

"Истината е, че Тодор Батков ми се обади между Великден и Гергьовден. Бях начело на Калиакра, а Левски беше загубил от Локо София с 0:1. Батков ми звънна с думите: „Решавай, така или иначе ще махна Сираков и Стоилов. Ако не си ти, ще е друг“. Аз му казах, че е по-добре да ги остави да си довършат сезона, за да няма излишно напрежение в клуба.

Той обаче се страхуваше, че Левски ще загуби катастрофално дербито срещу ЦСКА и ще остане назад е 20 точки, защото отборът не беше отбелязал нито един гол в мачовете срещу софийските клубове. Мислих някъде около пет часа, посъветвах се с близките ми, с баща ми. Трябваше да съм луд, за да откажа подобно предизвикателство" - разказва тогава Батков.

Когато Вили Вуцов разкости шеф в Левски

Вили Вуцов разкости шеф в Левски

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

В същото интервю прави и критично твърдение по адрес на Георги Марков, който бе в ръководството на Левски. Ето какво споделя по негов адрес:

"Има един човек от ръководството на клуба, когото никога не бих поздравил, а по принцип не съм злопаметен. Това е Георги Марков – един уникален, завършен подлец и престъпник, доказан агент и доносник. Винаги съм се чудил каква работа има той в Левски! На обратния полюс е Константин Баждеков, който е най-големият професионалист на „Герена“. Това го заявявам най-отговорно" - казва Вуцов през 2011 година.

Още от рубриката на SportLive.bg - "Глас от миналото".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички