Вижте новите екипи на "Левски" (СНИМКИ)


Вижте новите екипи на "Левски" (СНИМКИ)

9034 0

Столичният гранд "Левски" представи новите екипи на отбора за предстоящия сезон 2016/2017.

Това стана на пресконференция в хотела на ДЮШ на стадион "Георги Аспарухов", а екипите бяха представени от Венцислав Христов, Роман Прохазка, Георги Костадинов. На брифинга присъстваха и членовете на Управителния съвет на клуба Иван Христов, Андрей Арнаудов, Степан Хиндлиян и Антони Джамбазов.

"Сините" днес представиха три фланелки. Първата е в класическото за клуба синьо, втората е жълта за първи път от сезон 2010/2011 година, а третата светлосиня.

Детайлът, който беше най-чакан от феновете на отбора, е свързан с националният герой Димитър Списаревски - пилот на изтребител, офицер, който загива при боен полет, след като сваля тежък американски бомбардировач Б-24 по време на бомбардировките на София през Втората световна война.

"Често се забравя, че футболните фенове и в частност тези на „Левски“ са единствените останали патриоти, които пазят имената на героите. Фенските организации се опитваме да възпитаваме и да пазим нашите герои, колкото и да е трудно.Тази година се навършва годишнина от рождението на Димитър Списаревски и затова решихме да го почетем по необичаен начин, всички знаят, че той е свързан с „Левски“, заяви Джамбазов на пресконференцията.

Неговият облик ще грее на предната част на екипите на 26-кратните шампиони от лятото. Цената на официалния екип ще бъде 69 лева.

Интересен факт е, че Списаревски от 1933 до 1935 година е бил футболист на "Левски", за който играе в няколко приятелски срещи. На 19-и юли се навършват 100 години от раждането му, като именно това е причината да бъде на екипите на отбора за новия сезон, като на гърба на фланелките има надпис по случай вековния юбилей от раждането му.

Представяме ви снимки на новите "сини" екипи:



 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички