Венци Стефанов : На "Герена" са от простак нагоре


Венци Стефанов : На "Герена" са от простак нагоре
Снимка: БГНЕС

1794 0

Президентът на Славия Венци Стефанов даде интервю пред "7 дни спорт", в което говори за победата на отбора си с 3-2 над "Левски", за инцидентите след мача и за проблемите на българските тимове с лицензите.

 - Г-н Стефанов, доволен ли сте от победата на Славия над "Левски" и от играта на вашите футболисти?

- Доволен съм, но съм безкрайно възмутен от сцените след мача. Това е уникална простотия. Има стадиони в България, на които е по-добре никой от феновете и ръководството на гостуващия тим да не ходи - то са псувни, нападки срещу съдията... Цялото ръководство на "Левски" без изключение - трньорът, Георги Иванов, Иво Тонев - псуваха и викаха по съдията. Как да отидеш като нормален човек с детето си на "Герена", на "Армията" или на двата стадиона в Пловдив? Там не се подкрепя собствения отбор, а се псува другият, той е идиот и всевъзможни други обиди. За мен такова поведение и отношение не приличат на нищо. Ето, видя се - няма ги вече съдийските побутвания и аванти, няма ги милионите и се видя кой кой е. Къде търсят под вола теле? Сега всички сме развни - "Ботев" бие ЦСКА, ние бием "Левски", където го хванем.

 - На какво отдавате това поведение на ръководството на "Левски" и острите реплики?

 - Какви остри реплики? Че не ни стигнаха бинтове за счупените глави. Какво показва това? Кой отбор е бил грубият и е предизвикал всички тези неща? За нашите счупени глави не се говори, говори се само за това, което изнася на "Левски". Не може да продължава по този начин.

 - Какво трябва да се промени?

 - Според мен трябва такава публика и такова ръководство да си понасят наказанията, а те трябва да са много сурови - мачове пред празни трибуни или лишаване от домакинство. Не може да има заплаха за живота ти или да бъдеш псуван като хамалин от всякакви безпардонни простаци.

 - Затова ли не ходите на мачове на Герена?

 - Как да отида? Там са от простак нагоре. Ако има 10-15 културни и интелигентни хора, 10-15 хиляди сган.

 - Като член на Изпълкома на БФС, мислите ли ли да предложите такива наказания, за каквито говорите?

 - Тук не става въпрос дали ще го предложа. Става въпрос за поведението и отношението към противниковия отбор. Загубил си и си се наакал, поне се забърши като хората, да не ходиш осмърдян по улиците. Те и това не могат да направят. Търсят причините не там, където са. Пак казвам - няма ги милионите и побутването от съдията, всичко е коректно и се вижда кой кой е. Сума ти години рогът на изобилиято се беше изсипал при "Левски" и ЦСКА. А ние какво, за глупаци ли да се мислим, понеже 21 години плащаме всичко и нямаме един лев задължения. Те са задължени с милиони към държавата и тя не ги санкционира. "Дай, ще разсрочим, защото без "Левски" и ЦСКА няма да е интересно първенството"... Напротив, по-интересно ще стане, защото поне ще играем с честни и достойни хора, които не стават за посмешище на цялата държава - единият с 10 милиона задължения, другият с 40, други с по 8, 6 и 5. А ние, които сме си плащали, сме глупаците, така ли?!

 - Мислите ли, че "Левски" и ЦСКА трябва да останат без лицензи?

 - Категорично не трябва да взимат лиценз заедно с всички клубове, които имат задължения, не са плащали данъци и осигуровки на служителите. Има такива хора, на които по 10-15 години не са им плащани осигуровките и те не могат да си вземат пенсиите. На какво прилича това? Егати президентите, егати ръководителите, само се бием в гърдите колко сме големи. "Нас ни обича тоя, обича ни и оня", а тия които работят за тебе, да умират от глад. Това ли е справедливо?!

 - Оставянето на задлъжнелите клубове без лиценз ли ще е най-справедливото решение за българския футбол?

 - Абсолютно! Това според мен е най-справедливо. Не се ли изчисти плявата, заразата вечно ще стои и вечно ще има някой, който ще заразява другите.

 - Страхува ли се някой от това да вземе лицензите на "Левски" и ЦСКА и останалите длъжници на държавата и кой е той?

 - Не искам да говоря по тази тема. Мога да кажа моето мнение, което е, че всички, които имат задължения, трябва да останат без лиценз.

 - Ще направи ли това първенството по-интересно?

 - Ще го направи по-справедливо и "А" група ще върви нагоре. Видяхме "Ювентус", който бе изхвърлен във втората дивизия на Италия заради такива злоупотреби, и виждаме сега къде е - финалист в Шампионската лига. Ако това нещо се случи един път, първенството ни вечно ще бъде заразено с този бацил.

 - Г-н Стефанов, на фона на представянето на Славия в последните мачове, има ли горчилка у вас, че не сте в първата шестица?

 - Е. горчилка... С какво са по-добри от нас Локомотив (СФ), "Ботев" (Пд) или Литекс? С нищо. За ЦСКА пък да не говорим.

 - Как гледате да интереса, който отборите от горната шестица проявяват към футболисти на Славия?

 - Те нямат пари да се прекръстят, интерес ще имат към наши играчи...

 - Много хора се изказват против този фотмат на "А" груша. Ще бъде ли променен той следващия сезон?

 - Ще видим. Това ще се реши на изпълком на БФС.

 - Вие "за" или "против" промяната сте?

 - Аз съм за това в "А" група да останат тези, които имат право да бъдат лицензирани.

 - Мислите ли, че е реална вузможността "А" група да се провежда с 10 отбора?

 - Да.

 - А може ли първенството да е интересно и да се провежда с толкова отбори?

 - Зависи кои са отборите, които ще вземат лиценз. Който може и отговаря на изискванията, да вземе.

 - А който не може?

 - Който не може, да отива във "В" група.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички