Величка за Гунди: Мъча се да си спомня нещо гадно, което да облекчи тъгата ми, за мен е жив


Величка за Гунди: Мъча се да си спомня нещо гадно, което да облекчи тъгата ми, за мен е жив
Снимка: Getty Images/Guliver

4065 0

На днешната дата (04.05.2023 г.) се навършват 80 години от рождението на легендата на Левски Георги Аспарухов. По този повод неговата съпруга Величка Маркова си спомни за Гунди, ангелския му образ и голямата им любов.

"В моите очи си е младият човек, не го виждам остарял. Не мога да си представя как би се справил в днешния живот. Той беше деликатен, благ човек, позитивен. Не знам как би се нагодил в едно по-агресивно време. Според мен би се отдръпнал. Не го виждам някъде начело. Хората тръгват след такъв тип хора като него, но те не са шумни, не са напористи.

Винаги е бил Георги. Или Гоги, по-галено. Вкъщи никога не е бил Гунди. За мен той е любимият, приятелят, прекрасният съпруг и още по-прекрасният баща. Човекът, с когото беше много лесно и приятно да се живее" - започна тя пред "Телеграф".

Величка обясни, че славата не е оказвала влияние на Гунди и че е бил стеснителен. Тя отбеляза, че не се е родил на място, на което да го оценят заради футболните му качества, но и отбеляза, че хората не са го обичали само заради футбола. Величка подчерта, че ги е спечелил с човещина, с доброто и с толерантност, както и с благост и търпение.

Първата среща между Гунди и Величка

Тя разказа и за първия път, в който го е зърнала:

"Забелязах му усмивката и трапчинката. Бяхме 16-годишни. Ние с него бяхме 12 години - 4 гаджета и 8 в брак. А аз вече 52 разказвам. Специално за Георги максимата „За мъртвите или добро, или нищо“ не важи. Мъча се да си спомня нещо гадно, което да облекчи тъгата ми. Еми не се сещам. За мен той си е жив".

Междувременно точно на днешната дата направиха и първа копка за монумента на Гунди в "Гео Милев".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички