В Италия: Палермо удари в земята Ювентус с юношата на "Левски"


В Италия: Палермо удари в земята Ювентус с юношата на "Левски"

3007 0

Агентът на ФИФА Джанфранко Чикети засипа с похвали детето чудо от школата на "Левски" Георги Янев, за когото се твърди, че ще премине в Палермо през лятото. Експертът по български футбол говори за Янев пред palermo24.net.

"Това момче е сравнявано с Пирло, капитан е на България до 17 години, идва от школата на "Левски" и е един от най-добрите млади играчи на България. Централен полузащитник със специални качества е и освен това е голяма личност. Мисля, че ще се справи добре в Италия, само че трябва да тръгне от по-ниско ниво, а след няколко години да стигне до първия отбор", коментира Чикети през италианското издание.

"Мисля, че Палермо е точното място за Янев. Това е е едно 16-годишно момче, с което може да се работи дългосрочно. Той впечатли куп клубове в Европа, дори и в Италия, където бе забелязан от Ювентус", разкри агентът на ФИФА.

Той обаче пожела да подчертае, че Янев има нужда да се развива в по-долните класове.

"Дори Вутов, друг талантлив българин, премина през по-ниските етажи на Удинезе, но вече вдишва аромата на първия отбор. Палермо ще постъпи добре като го вземе, ще бъде правилна инвестиция. Дали е новият Мареска? Мисля, че да, но трябва да се гледа в перспектива. Трябва да вземем под внимание аклиматизацията, езикa, разликата между двете първенства. Няма да му е лесно, но Янев притежава всички качества, за да успее", завършва Джанфранко Чикети.

Sportline.bg първи съобщи, че Янев е изкарал пробен период в сициалианския отбор, като за сделката "Левски" ще получи 1 милион евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички