В чудесен спектакъл: Спартак Варна удължи кризата на резултати при Левски


В чудесен спектакъл: Спартак Варна удължи кризата на резултати при Левски
Снимка: Yasen Georgiev / LAP.b

7705 0

Спартак Варна и Левски изиграха отличен мач за родните стандарти и завършиха 2:2 в пореден мач от 17-ия кръг на родната Първа лига. Филип Кръстев откри резултата с чудесно индивидуално изпълнение в 25-ата минута, но феноменален гол на Ивайло Климентов в 48-ата изравни резултата в морската ни столица.

Три по-късно отново Кръстев поведе гостите от София напред в резултата, но в 66-ата Пламен Димов порази бившия си тим с глава и на практика оформи крайния резултат на „Коритото“. По този начин „сините“ записаха пет поредни ремита в родния футболен елит, като със сигурност вече може да се каже, че кризата на резултати при Левски е факт, макар тимът да не играе слабо. Иначе, в шест поредни срещи у нас столичани не знаят какво е победа, като последната такава датира от 8-и октомври, когато на „Герена“ беше победен с 1:0 Ботев Пловдив.

Спартак Варна остана на последното място с осем точки вече, докато Левски е седми с 29 точки, колкото имат и Славия и Черно море.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Още в 8-ата минута, след бърза атака на Спартак, Божидар Васев получи шанс да стреля и го направи. Изстрелът му беше плътен и точен, което наложи Пламен Андреев да плонжира, за да изкара в корнер.

Първите 10 минути на срещата двата отбора започнаха настървено и агресивно. И двата тима показаха, че нямат намерение да отстъпят и ще се борят с всички усилия за 3-е точки. "Сините" натиснаха своя съперник и в 25-ата минута поведоха в резултата. Филип Кръстев се понсе по лявото крило на дрибъл и елиминира няколко играчи на "соколите", след като стреля с десния крак малко преди точката за дузпа и не остави шанс на Дичевски - 1:0 за гостите от София.

Четири преди края домакините създадоха много добра атака, но голне падна. Здравко Димитров подаде към  Божидар Васев, който шутира от движение преди Цунами да го беше застигнал, но топката профуча край страничната греда на Пламен Андреев.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част стартира стихийно за варненци, които изравниха резултата в 48-ата минута. Тогава Филип Кръстев изчисти нескопосано топката, която попадна в Ивайло Климентов. Младият офанзивен футболист нанесе мощен удар към "синята" врата, а топката с помощта на напречната греда попадна зад голлинията на Пламен Андреев.

Три минути по-късно обаче гостите от София отново излязоха напред в резултата. Уелтън проби отляво и опита да потърси Роналдо, който върна назад за Филип Кръстев, за да може младокът с премерен шут да вкара за втори път в срещата - 2:1 за Левски.

Спартаклии не се пречупиха и започнаха да натискат своя опонент, като изравниха повтортно резултата в 65-ата минута. Здравко Димитров центрира от свободен удар, а Пламен Димов атакува топката пред Андриан Краев и засече с глава, като я изпрати за втори път във вратата на Андреев - 2:2.

В 79-ата Уелтън беше блокиран чудесно от Никола Борисов, който предотврати опасен удар на бразилеца. Девет преди края Миланов центрира от фал, но Ван дер Каап нанесе анемичен и неточен удар към вратата на Спартак.

В 83-ата Иван Дичевски направи две супер спасявания след удари с глава на Сонко Сундберг.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

Спартак Варна: Иван Дичевски, Мехмед Сабри, Никола Борисов, Пламен Димов, Емануел Моура, Виктор Митев, Румен Руменов, Ивайло Климентов, Божидар Васев, Здравко Димитров, Ивей Ромееш

Левски: Пламен Андреев, Жереми Петрис, Ноа Сонко Сундберг, Хосе Кордоба, Цунами, Андриан Краев, Филип Кръстев, Роналдо, Георги Миланов, Уелтон, Борислав Рупанов

Къде да гледаме мача Спартак Варна - Левски по ТВ?

ПРЕДИ МАЧА

Левски се впуска към второто си поредно гостуване в морската столица Варна. "Сините" завършиха наравно с Черно море през седмицата на "Тича". Момчетата на Станимир Стоилов се намират в серия от 4 поредни равенства, на която определено ще искат да сложат край днес.

Спартак Варна пък ще се опита да зарадва своите фенове на стадион "Спартак" с добър резултат срещу един от претендентите за титлата в родното първенство. Футболистите на Тодор Киселичков са на дъното на таблицата с актив от 7 точки и само една победа.

По-рано през сезона, на "Георги Аспарухов", "сините" разбиха варненци с 5:0, а тогава Филип Кръстев се развихри с две попадения. Предстои да разберем какво ще се случи днес на стадион "Спартак".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички