УЕФА наказа тежко Левски


УЕФА наказа тежко Левски
Снимка: Levski.bg

3710 0

Левски получи много сурово наказание от УЕФА. "Сините" ще изиграят следващите си два домакински мача от евротурнирите при закрити врата. Освен това ще трябва да платят и солена глоба в размер на 40 хиляди евро.

Причина за наказание са изцепките на феновете след двубоя с Вадуц в първия кръг на Лига Европа. Левски спечели с 3:2 на "Герена", но отпадна от турнира. В последните минути на срещата фенове от сектор Б нахлуха в сектор В и счупиха немалко седалки, които полетяха към играчите.

Това не е първото тежко наказание за клуба. Миналия сезон за мача със Сутиеска беше затворен сектор Б, а двубоя с Хайдук се игра пред празни трибуни.

"Наказани сме по 4 точки от правилника, единият е за безредици, друг е за хвърляне на предмети, трети е за расистко поведение и четвърти е за опит за нахлуване на терена. Расистките възгласи са отбелязани от делегатите и на двата мача. В скоро време ще получим и детайлната информация, но това няма да промени решението.

Имаше хора, които дефакто излязоха на козирката на тунела, където играчите се прибират. Това също е повлияло. Новината е изключително неприятна, дори я отчитам като обезкуражителна, защото явно усилията, които полагаме, явно хората по трибуните ги оценяват по друг начин", заяви изпълнителният директор Красимир Иванов пред "Дарик".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички