Убедителен "Левски" си върна второто място след успех на "Тича"


Убедителен "Левски" си върна второто място след успех на "Тича"

1220 0

"Левски" спечели своята пета поредна победа над Черно море в първенството и се върна на второто място в класирането в "А" група. Точни за "сините" бяха Георги Костадинов в 53-ата и Мигел Бедоя в 65-ата минута.

Гостите от София надиграха своя противник и изиграха по-умно картите си. Сега те имат 34 точки в актива си, докато "моряците" останаха пети с 25. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът започна с минута мълчание. В 5-ата минута, след центриране към далечната греда на Илиев, Бекир Расим опита да изненада Йоргачевич с изстрел от въздуха, но далеч от целта. В 7-ата минута "моряците" сътвориха чудесна голова възможност, след като Расим центрира, а Еуженио бе в удобна позиция пред вратата. Сашо Александров обаче с глава успя да неутрализира опасността.

В 10-ата минута Роман Прохазка засече центриране и стреля, но встрани от вратата. В следващите минути гостите засилиха натиска си над съперника, но без успех. Заради две груби влизания пък двама от играчите на Черно море - Паланков и Романов, получиха жълти картони. 20 минути след началото на двубоя за опасно влизане бе предупреден с картон и Сашо Александров от състава на "Левски".

В 24-ата минута след поредното нарушение в мача с жълт картон се сдоби и Даниел Георгиев, а мачът започна да се изнервя. В 34-ата минута Боян Йоргачевич с една ръка успя да предодврати сигурен гол във вратата си. Изстрелът с глава бе на Матиа Курьор, който обаче се намираше в засада.

В последните минути "Левски" имаше два последователни шанса да отбележи, но не успя нито веднъж. В атака на "сините" Орачев пусна към Минев, но Борислав Стойчев се намеси и пресече паса към Франсис Нар, който щеше да застраши домакините, ако бе стигнала топката до него.
В първата минута от добавеното време Мигел Бедоя бе изпуснат от Паланков и стреля по диагонал, но встрани от вратата .

В последните минути "Левски" имаше два последователни шанса да отбележи, но не успя нито веднъж. В атака на "сините" Орачев пусна към Минев, но Борислав Стойчев се намеси и пресече паса към Франсис Нар, който щеше да застраши домакините, ако бе стигнала топката до него.

В първата минута от добавеното време Мигел Бедоя бе изпуснат от Паланков и стреля по диагонал, но встрани от вратата .

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ 

В 53-ата минута на мача чудесен гол изведе гостите напред в резултата. Груба колективна грешка на "моряците" позволи на Георги Костадинов да пробие през центъра и да напредне. След далечен удар на халфа топката се отби леко от Пламен Николов и влетя в мрежата на Георги Китанов. 

Очаквано, след попадението на Костадинов, двубоят на "Тича" се отвори и след като Курьор се размина с топката в близост до вратата на Йоргачевич, "сините" стигнаха до нова опасна ситуация пред домакинската врата. В 60-ата минута Мехди Бурабия стреля от далеч, като успя да разтресе напречната греда на Китанов. 

Две минути по-късно Георги Илиев изпълни фаул, топката рикошира в ръката на Прохазка, след което вратарят на "сините" успя да избие топката. В 65-ата минута гостите от София успяха да удвоят преднината си, след добра атака. Бедоя напредна и стреля, но нацели гредата на Китанов, топката попадна у Нар, който реши да подава и прехвърли трима футболисти в зелено-бяло, целейки се в Бедоя. Испанецът от чиста позиция с левия крак насочи топката в близкия ъгъл и реализира - 2:0. 

В 70-ата минута на двубоя дойде най-чистото положение за Черно море. Матиа Курьор обаче го пропиля, след като от много близко стреля право в ръцете на Йоргачевич, който изби, а при добавката Минев от голлинията почти успя да изчисти.

Малко след това Стойчо Стоев предприе ход, целящ заздравяване на халфовата си линия, като пусна Де Ноойер вместо Бедоя на терена. В 70-ата минута на двубоя дойде най-чистото положение за Черно море. Матиа Курьор обаче го пропиля, след като от много близко стреля право в ръцете на Йоргачевич, който изби, а при добавката Минев от голлинията почти успя да изчисти. Никола Спасов пък предприе две поредни смени - Иван Вълчанов замени Бекир Расим, а Даниел Георгиев отстъпи мястото си на Симеон Райков. Първата смяна на наставника пък бе Бакари за Романов в 57-ата минута. 

В 82-ата минута Венци Христов влезе на мястото на Франсис Нар в търсене на още по-убедителна победа на своя тим над варненци. В самия край на мача Венци Христов потърси дебютния си гол за "Левски" в първенството, след чудесно проведена атака. Педро Еуженио обаче не позволи на нападателя да стреля към опразнената врата и го отказа от това да отбележи. В края вместо Бурабия на терена се появи Радослав Цонев.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Черно море: Китанов, Венков, Георгиев, Николов, Стойчев, Паланков, Расим, Илиев, Еуженио, Романов, Курьор

Треньор: Никола Спасов

"Левски": Йоргачевич, Минев, Лукин, Ал. Александров, С. Александров, Костадинов, Бурабия, Бедоя, Орачев, Прохазка, Нар

Треньор: Стойчо Стоев

ПРЕДИ МАЧА

Ножът още не е стигнал до кокала, но за "Левски" мачът с Черно море ще отговори на два въпроса - подходящ ли е Стойчо Стоев за треньор на "сините" и дали отборът е похарчил напразно 1 милион лева за зимна селекция.

Всъщност нещата са свързани, защото Стоев е един от хората, които организираха харченето и го осъществиха посредством финансиране от горните етажи на клуба. Ако "Левски" не може да измъкне точица от Лудогорец, което вече се доказа, и не може да бие Черно море където и да е, което предстои да видим, значи "сините" не трябва да търсят другаде причини за състоянието си.

Ако мачът на "Тича" не бъде спечелен, ще бъде жалко за големите приказки, за новите посоки, за новия Управителен съвет, за новите собственици, за новите спонсори. Просто ще се окаже, че и с пари, и без пари, с Батков и без него, с треньор Стоев или с Гонзо, "Левски" си е все същият, макар и малко по-добре организиран.

Днес на "Тича" трябва да видим дали "Левски" се развива като отбор, а Стоев като треньор. Може да се окаже, че Черно море е последният сериозен тест, след който да стане ясно дали "сините" ще продължат до края на сезона в този вид. А "моряците" не са отбор, който е по вкуса на Стоев, особено ако мачът се играе близко до брега.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички