Три фаворита, три коварни мача, един за историята: Странна изненада е най-възможната


Три фаворита, три коварни мача, един за историята: Странна изненада е най-възможната
Снимка: колаж: SportLive.bg, снимки: LAP.bg

1144 0

Няма спор около това кои са трите отбора, които са фаворити за спечелването на Купата на България. Всеки от тях обаче ще се изправи срещу коварно изпитание на осминафиналите и няма да му е никак лесно. Единствено Левски пък ще срещне тим, срещу който никога не е играл в надпреварата в исторически план. Става въпрос за Хебър.

ЦСКА, Левски и Лудогорец във възлови мачове за Купата на България

В другите два случая става въпрос за съперници, които се познават отлично не само покрай постоянните си срещи от efbet Лига, но и поради факта, че са играли един срещу друг няколко пъти за Купата само през този век. И в двата случая пък е имало и финален дуел между опонентите през 21-ви век - директно за трофея. Отпадането на един от фаворитите пък е най-вероятно да дойде на изненадващо място, потвърждава платформата за онлайн спортни залози efbet.

Левски се е изправял срещу Хебър пет пъти след 2000 година, като неизменно излиза победител във всеки от случаите. Нещо повече - головата разлика от тези сблъсъци е 12:1 в полза на "сините". Това ще е първи сблъсък между опонентите за Купата на България, а коефициентът на efbet за победа в полза на столичани е 1,63.

Любослав Пенев отново срещу Левски

Старши треньор на Хебър е Любослав Пенев, който е срещал 15 пъти Левски като наставник. В тях има шест победи, шест загуби и три равенства. Ставката за това да постигне нов успех е 5,25. Пазарът за равенство пък е оценен на 4,00, като при този развой ще последват продължения.

В друг осминафинален дуел Лудогорец посреща на "Хювефарма Арена" съперник, за който от клуба коментираха, че е "най-тежкият жребий". Мачовете между тези опоненти започват от сезон 2011/12, когато "орлите" влизат в елита и когато се сблъскват за първи път и за Купата (и то на финала). Оттогава са изиграли общо 42 мача - 27 победи за "зелените", 9 за "смърфовете" и 6 равенства.

Лудогорец и Локомотив Пловдив в пореден драматичен дуел за Купата

За Купата през сезон 2011/12 Лудогорец посича съперника във финала, а през 2013/14 го отстранява и на полуфиналите след победа с 2:0 в първия мач и загуба с 0:1 в реванша. Следват и два поредни успеха на четвъртфинали за шампините - през 2016/17 (4:0) и през 2020/21 (2:1 след продължения).

Коефициентът на efbet за победа в полза на Георги Дерменджиев и компания, с която ще повалят Локо за пети път в турнира, е 1,26. Успех за "смърфовете" пък е приравнен като сензация и е със ставка 12,25. Пазарът за равенство е оценен на 5,60.

Другият дуел на фаворит за Купата на България пък е и столичен сблъсък между ЦСКА-София и Славия. И тези тимове са познайници в надпреварата, като фаворити са "червените", които са доста успешни срещу "белите" в исторически план.

ЦСКА и Славия отново един срещу друг

Коефициентът на efbet за успех в полза на Нестор Ел Маестро и неговите играчи е 1,50, докато ставката за триумф за Златомир Загорчич и възпитаниците му е 6,25. Съответно пазарът за второ равенство в рамките на дни между двата отбора е оценен на 4,40.

Те се изправят един срещу друг във вторник (05.12) от 17:30 часа. Съответно Левски гостува в Пазарджик в сряда (06.12) от 14:30, а Лудогорец посреща Локомотив Пловдив в Разград също в сряда, но от 17:30 часа.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички