Топузаков: Отказах навремето милион долара за нещо значимо с Левски


Топузаков: Отказах навремето милион долара за нещо значимо с Левски
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1749 0

Големият футболист на Левски Елин Топузаков, който отскоро се завърна на "Герена" като треньор, разказа за голяма за времето си оферта, която е отхвърлил, за да постигне нещо значимо със синята фланелка.

"Най-голямата оферта, която съм отказвал, е от руския Луч Енергия Владивосток, на брега на Японско море. Господин Чорни дори присъстваше на преговорите. Всички се опитаха да ме убедят да приема, защото офертата беше много изгодна и бомбастична за мен. Даваха ми 1 милион долара за 3 години - за онова време страшно много пари. Левски също щеше да спечели 500-600 хиляди долара за моите права. Аз проучих малко нещата, но прецених, че това не е моето място. Чорни каза на масата: "Каквото реши Топче, това е". Така че крайната дума беше моя. Ако бях отишъл в Русия, трябваше да се откажа от моята мечта да постигна нещо по-значимо с Левски", разказа легендата за Youtube канала "Трибуна Левски".

"Тази случка е точно зимата, когато бяхме излезли от групите за Купата на УЕФА. Еуфорията беше неописуема. Това още повече натежа. Затова дори с чували с пари нямаше как да се случат нещата с Луч Енергия. Изобщо не се връщам назад. Напротив, гордея се с този избор. Емоцията и щастието на препълнения "Васил Левски" след грандиозните ни победи никой не може да ми ги плати. Имахме увереност, че можем да стигнем до финала за Купата на УЕФА", допълни той.

"Публиката ме е направила това, което съм. Никога няма да кажа лоша дума за Левски. Не съм си го и помислял. Не съм от хората, които дават акъл, когато не са на работа в клуба. Имам достатъчно уважение към това, което ми е дал Левски. Защото Левски е направил Елин Топузаков", каза още бившият защитник на "сините". Заради Левски Топузаков е отказал много пари и на ЦСКА - подробности тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички