Тодор Батков заподозря заговор срещу него, но не знае от къде


Тодор Батков заподозря заговор срещу него, но не знае от къде
Снимка: БГНЕС

1817 0

Собственикът на "Левски" Тодор Батков не можел да си представи, че отборът няма да получи лиценз. За подобна опасност алармира самият той преди няколко дни. На общата пресконференция днес, на която присъства и председателят на тръст "Синя България" Васил Колев, Батков официално заподозря, че има заговор срещу него, но не знае от къде и от кого.

"Ако знаех от кого е заговорът, щях да говоря с него, но не знам. Не е лесно, оплака се Батков. - Това удоволствие ми струва много. Това е истината за футбола в България днес. Всички гледаме големите първенства. Русия има чудесен футболен продукт. Там хората, които наливат пари, аз не мога да се меря с тях. Тръстът ще бъде гарант за това как се разходват парите. Няма футболист, който да не се пазари като обран евреин. Ние си плащаме чинно. Понякога, да, закъсняваме. Аз и пари няма да искам за "Левски". Просто искам да знам дали този човек, който иска да го купи, има душа и сърце. Аз за тези години - 14 - какво ли не съм преживял. Единственият човек, който е добронамерен и е помагал на "Левски", е Бойко Борисов. Той е и човекът, който ни свърза с "Газпром". Времето е изключително тежко. Пари няма никъде. Оптимално клубът може да се вмести в бюджет от 8 милиона. Аз ще бъда най-щастливият човек, ако нямаме финансови проблеми. Тези проблеми ни убиват. От началото на сезона имаме генерирани глоби в размер на 80 000 лева. Всяко действие, което довежда до дългове, е за сметка на клуба. Както виждате, БФС не престава".

Батков за пореден път призна, че финансовото положение на "Левски" е много тежко. Има забавяне на заплатите, както и задължения към клубове и футболисти, с които са разтрогнати договори.

"Полагаме кански усилия. Продължава да стои въпросът с генералните спонсори. Но ръка за ръка шансовете да върнем, Левски където му е мястото се увеличават, заяви Батков. - Използвам този форум да се обърна към всички наши фенове с молба да проявят по-голяма обективност. Голяма част от нещата, които се пишат и говорят за мен са просто неверни. Грубо казано големият замисъл на този заговор е да ме извади от нерви и да хвърля всичко и повече да не се виждаме. За първи път от 28 години нямаме участие в евротурнирите. Заплатите на играчите са 430 000 без данъците. Левски в момента е трети или четвърти по заплати. Пред нас са Лудогорец и ЦСКА. Това е проблем, който се наслагва с годините. Това е тенденция от 2009-а година. Нещата са известни. Бихме всички по брой минали играчи в Левски, не оставили следа, по брой минали треньори и истинско чудо е, че ние имаме да даваме на футболисти 166 000 евро. Имаме да даваме на треньори 121 000 евро. 291 000 евро имаме задължения към клубове. Винаги всичко е било в името на Левски. Никога не съм реализирал спекулативен трансфер. Никога не съм довел аз играч. Нито съм продал играч, ако имаше, щях да кажа в прав текст. Искам да съобщя, че спечелихме делото на Божинов срещу Спортинг. Не мисля, че бе грешка взимането на Божинов. Не мога да си представя Левски да не получи лиценз. Казвам всичко това, за да покажа, че не е лесно. Да не говорим, че до края на сезона, Георги ще има идеи. Като дойде 15 декември и краят на май, просто знам какво ме чака – футболисти, лагери. Сън не ме хваща в този период. Закъснението със заплатите е 26 дни. Левски го е имало и ще го има! Тук нищо не остава скрито".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички