Със страхотен гол на Патрик-Габриел Галчев: Левски стигна до победа в най-сериозната си контрола до момента (ВИДЕО)


Със страхотен гол на Патрик-Габриел Галчев: Левски стигна до победа в най-сериозната си контрола до момента (ВИДЕО)
Снимка: Levski.bg

2837 0

Левски изигра шестата си контрола по време на подготвителния лагер в Белек, като това се очертава и да е най-сериозната до момента. "Сините" на Николай Костов победиха с 1:0 Динамо Киев. Единственото попадение в двубоя бе дело на Патрик-Габриел Галчев. Крайният защитник се разписа в 22', като попадението бе много красиво.

"Сините" изиграха най-солидния си мач до този момент, като в голяма част от него контролираха събитията на терена. Няколко пропуска имаше Рикардиньо, който бе заменен през втората част, оставяйки съмнение дали не е контузен. Уелтън и Джавад Ел Джемили също имаха добри шансове пред себе си. Голмайсторът Галчев също се отличи с добър мач.

В събота Левски играе срещу отбора на Шахтьор Донецк до 19 години, а до края на подготовката остават проверки с Кайсар (06.02) и Рига (07.02). Динамо Киев, който е на пето място в елита на Украйна с актив от 28 точки (шест по-малко от лидера Кривбас), е с баланс от две поражения и един успех в своите контроли. Левски пък има 4 загуби и 1 победа.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първата реална голова възможност в мача бе в 9' и за украинския тим. Той си осигури свободен удар дълбоко в половината на Левски отдясно, като се стигна до центриране в наказателното поле, където Михавко успя да стреля с глава. Топката мина покрай вратата на Андреев.

Малко след това и "сините" организираха добра атака, като центриране на Уелтън срещна ръката на противников играч. Сигнал за дузпа обаче не последва. Отборът на Николай Костов бе по-активният, като опитваше постоянно да пресира съперника.  При изпълнение на корнер Марин Петков се оказа сам в наказателното поле и пробва успореден на голлинията пас, но той бе избит.

В 17' Хосе Кордоба стреля опасно с глава, но ударът му бе спасен от вратаря на украинците. По-добрата игра на "сините" даде резултат в 22', когато Патрик-Габриел Галчев вкара много красив гол. Той получи пред наказателното поле, финтира бранител и с прецизен удар вкара за 1:0.

В 38' "сините" стигнаха до още една добра атака. Цунами подаде към Уелтън, който проби към наказателното поле. Пусна пас към Рикардиньо, но той не успя да засече на около метър от голлинията. Последва и опит за опасност пред вратата на Андреев, но защитата се справи да "убие" атаката и последвалия удар бе лек.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на втората част Динамо Киев стигна до най-доброто си положение. Резервата Андиевски стреля от пряк свободен удар, но малко над вратата на Пламен Андреев. В 58' Галчев отново демонстрира отлично центриране, но ударът с глава на Рикардиньо не бе достатъчно прецизен. 5 минути по-късно се разигра същият сценарий, но бразилецът отново прати топката в аут.

В следващите минути двата отбора не играха в много високо темпо и логично по-интересните ситуации липсваха.В 73' Рикардиньо бе заменен от Илиян Стефанов, като при смяната леко накуцваше.

Малко след това Уелтън получи извеждащ пас през центъра, като успя да се озове сам срещу вратаря и стреля точно от границата на наказателното поле. Вратарят на украинците обаче спаси. В 80' Фабио Лима проби отдясно и подаде ктм друга резерва - Джавад Ел Джемили. Той стреля незабавно пред наказателното поле, но опасният шут бе спасен.

При удара играч на Динамо влезе остро, а Джемили остана на терена, но в крайна сметка успя да продължи в двубоя. До края на двубоя така и не се стигна до други голове, а съдията не даде и секунда продължение.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Левски: Пламен Андреев, Келиан ван дер Каап, Хосе Кордоба, Патрик-Габриел Галчев, Цунами, Охене, Митков, Фадига, Марин Петков, Уелтън, Рикардиньо

Динамо Киев: Несчерет, Хусев, Попов, Михавко, Вивчеренко, Бръжко, Рамадани, Царенко, Караваиев, Бенито, Ванат

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Срещата ще бъде изгледана и от собственика Наско Сираков, както и от изпълнителния директор Даниел Боримиров, които наскоро отидоха при отбора. Карлос Охене и Фабио Лима напуснаха лагера, като се отправиха към Истанбул, за да оправят документите си след трансфера си в родния клуб.

Очаква се Пламен Андреев ще застане под рамките на вратата, докато другият вратар Николай Михайлов не тренира в четвъртък с основната група. Най-новото попълнение - защитникът Хоакин Фернандес, също вече се присъедини към отбора.

До момента тимът на Николай Костов има само една победа:

  • 17.01. Левски 2:3 Вашаш
  • 21.01. Левски 1:2 Олександрия
  • 23.01. Левски 1:2 Дукажини
  • 24.01. Левски 2:0 Тузла Сити
  • 30.01. Левски 0:3 Баник Острава
Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички