Съперникът на Левски за Купата заплаши да бойкотира мача, после се отметна


Съперникът на Левски за Купата заплаши да бойкотира мача, после се отметна

3120 0

Играчите от Партизан (Червен бряг), който е първият съперник на Левски за Купата на България заплаши да бойкотира двубоя заради неизплатени задължения. Заплахата обаче продължи около час, като на страницата си във Facebook обявиха, че им е обещано всички забавени възнаграждения да бъдат изплатени.

"В навечерието на престижното домакинство на Левски и очертаващия се празник за феновете на футбола в региона, футболистите на "Партизан" пожелаха да информират обществеността за сериозната финансова криза, в която се намира клубът. Към момента натрупаните задължения към играчите се равняват на 6 премии и 1 заплата. Неизплатените суми, а също и липсата на комуникация по въпроса с представителите на Община Червен бряг, пораждат необходимостта от предприемане на крути мерки от страна на футболистите. Считано от днес, тренировъчният процес се преустановява, до изчистване на поне част от задълженията към играчите. В допълнение, футболистите предупреждават, че провеждането на двете домакински срещи, срещу Спартак (Плевен) и Левски (София), също е поставено под въпрос", написаха от клуба.

Малко след това публикацията бе обновена: "Щастлива развръзка около проблема, за който сигнализираха играчите по-рано днес. Получихме потвърждение от ръководството на отбора, че футболистите ще получат забавените възнаграждения. Още от сутринта е била в ход организация по осигуряване на необходимите средства и решението за изплащането на възнагражденията е било взето около час преди публикуването на информацията. Мачове с "Левски" и "Спартак" (Плевен) ще има, а също така няма да бъде прекъсван тренировъчният процес".

А каква забрана за разговори е наложил Валери Божинов в Левски - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от ЦСКА


Футболист на ЦСКА е бил желан от Реал и е побеждавал Барселона с Меси, Суарес и Неймар

Интересна информация за нов в ЦСКА разкри SportLive.bg. Става въпрос за нападателя Адалберто Пеняранда,...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама