Стрес в Левски: В Италия спрягат Роси за треньор на националния


Стрес в Левски: В Италия спрягат Роси за треньор на националния
Снимка: Официален сайт на Левски

3401 0

Името на треньора на Левски Делио Роси изненадващо попадна в разширения списък на Футболната федерация на Италия за нов национален селекционер. Така поне твърди неособено известното италианско издание "Stadio sport".

Както е известно, наставникът на "адзурите" Джампиеро Вентура бе уволнен, след шокиращия провал на тима в опита му да се класира за Мондиал 2018. Фаворити за неговото място са Карло Анчелоти, Роберто Манчини и Масимилиано Алегри. От всички тях обаче само Анчелоти е свободен, след като бе уволнен от Байерн.

Изданието разсъждава, че бившият треньор на Милан и Реал Мадрид ще излезе много скъпо на федерацията. Затова се разглеждат и по-екстравагантни варианти. Сред тях са Винченцо Монтела, Клаудио Раниери и Делио Роси.

"Интересен вариант е и Делио Роси. Той беше уволнен от Болоня през 2015 година и две години беше без работа. През лятото отново седна на треньорската скамейка, подписвайки 2-годишен договор с Левски. Въпреки това обаче не бива да бъдат забравяни успехите му в Италия. Достатъчно е да се спомене триумфът за Купата на Италия с Лацио през 2009 година", пише изданието.

Като минус за кандидатурата на Роси е скандалът му с Адем Ляич във Фиорентина, когато наставникът си позволи да натупа своя възпитаник.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички