Столично дерби за по-плиткото дъно: Локо (Сф) и "Левски" си скачат за 6-ото място


Столично дерби за по-плиткото дъно: Локо (Сф) и "Левски" си скачат за 6-ото място

2572 0

Столично дерби за дъното в горната шестица започва в 13,30 часа тази неделя в квартал "Надежда". Там на Локомотив (Сф) гостува "Левски" в мач от 14-ия кръг. Мачът ще бъде предаван пряко по "Диема". Главен съдия ще бъде Никола Попов. Домакините са на седма позиция с точка зад съперника си от "Герена", който е една по-нагоре. Сезонът за "сините" до момента е пълен провал, а Локо се представя над очакванията, още повече че в предишните две кампании се влачеше в дъното на таблицата. Битката в "Надежда" е еднакво важна и за двата отбора. При успех възпитаниците на Димитър Васев ще се надъхат за място в горната шестица. Още повече, че като домакин тимът се справя повече от успешно до момента (4 победи, 1 равенство, 1 загуба).

Левски освен за точки, срещу Локо ще се бори за спокойствие и време, в което да излекува раните от боя от ЦСКА и Монтана (в последните си 4 мача отборът на Георги Иванов не е стигал до успех). И спокойствие преди поредицата, която може да ги изхвърли от битката за призовите места напролет. "Синята" лодка е с много и големи пробойни, а при загуба в "Надежда" спасителният бряг от Георги Иванов може и да не бъде достигнат. Защото "сините" влизат в серия от домакинство на Берое пред празни трибуни, гостуване на Ботев, домакинство на Литекс и визити на Черно море и Славия. Така че трите точки днес срещу Локо са от особена важност за "Левски". При провал пък гневът на феновете може да се насочи не само към собственика Тодор Батков, а и към отбора и треньора.

Георги Иванов има няколко въпросителни за стартовия състав за Локомотив София. Най-големите от тях са свързани с фланговите играчи. Десният бек Пламен Крумов лекува контузия от двубоя с ЦСКА (0:3) и пропусна визитата на Монтана (0:2) за купата. Гонзо се надява Крумов да се възстанови. Ако това не се случи, то като десен бек ще играе Роман Прохазка. Словакът обаче е вариант и за дясното крило, ако всичко с Крумов е наред. Алтернатива за мястото е и излекуваният от травма Наджиб Амари. Той може да замени по левия фланг на нападението Луис Педро, който се намира в слаба форма.

В защита отново ще действат Борислав Стойчев, Аймен Белаид и Веселин Минев, а в халфовата линия Георги Сърмов и Владимир Гаджев. В предни позиции Георги Иванов ще разчита на испанското дуо Мигел Бедоя - Антонио Аниете. След слабото си представяне срещу Монтана юношата Борислав Цонев въобще не бе взет в групата за мача в "Надежда". В нея не фигурира и Галин Ташев, който също започна титуляр на "Огоста". Наставникът на Локомотив София Димитър Васев ще може да използва Александър Бранеков и Антонио Ливраменто. Двамата имаха травми, но ще стиснат зъби и ще играят срещу сините. Под въпрос е таранът Преслав Йорданов. Той получи контузия при визитата на Ботев Гълъбово (4:1) за купата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички