Стойчо Стоев: Всяко зло за добро, нямахме отбор за Лига Европа


Стойчо Стоев: Всяко зло за добро, нямахме отбор за Лига Европа
Снимка: БГНЕС

1252 0

Треньорът на Левски Стойчо Стоев съжалява, че отборът му не е спечелил Купата на България, но сподели, че това може и да е за добро, тъй като „сините“ не са имали отбор, който да участва в Лига Европа.

„Донякъде наистина злото е за добро. Аз имам най-реална представа за това до къде можехме да стигнем в Лига Европа. Ние реално нямахме отбор за Лига Европа, но това пак не оправдава онова, което се случи“, заяви Стоев пред БНТ.

Той отново коментира и загубения финал за Купата от Черно море и спорните ситуации в двубоя. „Когато се тръгне на компромиси от съдията, в един момент това рефлектира върху неговото съдийство. Говоря за това, че имаше ситуация, в която можеше да изгони Стойчев, след това имаше червен картон за играч на Черно море и след това дузпата, която той нямаше да свири, защото знаеше, че ще има нападки към него“.

„За мен грешките ни бяха в края, когато бързахме, вместо да успокоим темпото. Затова казах, че сме зелени, а думите ми бяха разбрани неправилно. Просто аз не конкретизирах двата си мача срещу Локомотив (Пловдив) и ЦСКА, затова твърдях, че Левски няма да изпадне от първата шестица, но тогава аз бях заложник на времето“, сподели още Стоев.

Той направи сравнение между сегашния и бившия си тим. „Лудогорец и Левски са два различни полюса. Лудогорец е система на работа, организация, финанси. Левски е традиция, история и наистина голяма публика. Сега като треньор на този отбор разбрах каква подкрепа може да е публиката. Наистина тя е душата на отбора. Надявам се да продължават в този дух. Тези хора наистина обичат със сърцето си отбора и се надявам във времето любимият им клуб да им носи повече радост“, заяви Стоев.

Специалистът не пропусна да коментира и националния отбор по футбол на България. „Искрено пожелавам на Петев да се справи успешно в националния. Знам колко сложна е тази професия. Много трудна задача му предстои. Той със сигурност оценява. Всеки един добър резултат ще е позитивизъм и за него, и за българския футбол. Надявам се да успее да накара отбора да играе добре“, сподели наставникът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички