Стойчо Стоев: Нося цялата отговорност за риска, който поемам


Стойчо Стоев: Нося цялата отговорност за риска, който поемам

1162 0

Старши-треньорът на "Левски" Стойчо Стоев даде първата си пресконференция на старта на подготовката на "сините" за новия сезон. Един от първите въпроси, които му бяха зададени, беше свързан с това дали 26-кратните първенци на страната имат шанс да стигнат до първото място.

"Според вас реално ли е Левски да гони първото място?", сподели с усмивка опитният треньор. 

"Знам, че очаквате от мен да чуете какви са целите на отбора, но въпросите ви са малко провокативни и не отговарят на реалната ситуация, в която се намираме. Засега целта ни е да направим отбор. След това, ако постигнем това, целите в първенството сами ще дойдат", коментира Стоев.

Той изрази мнение, че е имало няколко варианта за бъдещето на "Левски", като той е заложил на най-рисковия с пълна реконструкция на отбора с възможно най-малко грешки и без играчи "на килограм".

"Трудно начало, но не мисля, че това е нещо ново за мен. Знаете, че редуцираме бюджета и не разполагаме с големи финанси, които да предлагаме на играчите. Преговаряме с много футболисти, търсим кой иска да играе за Левски. Стремежът е да се намерят точните хора с малки грешки. Ако исках да вземем цял отбор "на килограм", вече щяха да са тук и да им гледате визитките.

Другият вариант беше да оставим отбора от миналата година и с една-две промени да опитваме същото, но резултатите щяха да бъдат отново подобни - пето-шесто място. Затова предприемаме по-рискования, по-ветровития вариант, който обаче може да е по-добър за Левски в дългосрочен план. Разбира се, че съм наясно, че аз ще съм първият виновен, ако в началото на сезона нещата не тръгнат добре. Но съм готов да поема отговорността за този път, който сме избрали", категоричен беше Стоев.

Старши-треньорът коментира и злополучно загубения финал за Купата на България с 1:2 от Черно море преди по-малко от три седмици.

"Както има големи победи, така има големи загуби. Не знам някой треньор в кариерата си да има само големи победи.

Феновете трябва да застанат зад отбора си. Лесно е да се подкрепя, когато отборът е на върха. Сега е моментът те да подкрепят любимия си отбор, когато е на дъното", каза още Стоев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички