Стойчо Стоев: Лудогорец има качество, ние - не, но имаме отбор


Стойчо Стоев: Лудогорец има качество, ние - не, но имаме отбор
Снимка: БГНЕС

1076 0

Наставникът на "Левски" Стойчо Стоев разкри, че не е очаквал в началото на сезона след 11-ия кръг тимът му да е водач в класирането.

"Това класиране е в резултат на една добра симбиоза между ръководство, треньори и футболисти. Твърде рано е да се говори за шампионски цели. Това водачество ще ни даде допълнително увереност и самочувствие, което е от изключително важно значение. Не съм си представял, че ще бъдем първи. На 15-и юни започнахме подготовка с 11 футболисти, 9 от които юноши. Впоследствие започнаха да идват и други играчи, а други закъсняха", обясни Стоев пред ТВ7.

Той сподели, че преди мача с Литекс, победата в който качи "сините" на върха, тимът е имал проблеми със заучените положения.

"Много мачове се решават от статични положения. Вчера се получи, най-интересното е, че от първия мач с Ботев, нямахме попадение от заучено положение. В интерес на истината в тренировките преди мача с Литекс не се получаваха заучените положения. Това дори ме изнерви. Срещу всеки отбор си имаме заучени положения. Не винаги се получават, понякога и футболистите забравят да ги използват", посочи треньорът.

Той разкри и как е постигната победата над единия от досегашните лидери в класирането: "Победихме Литекс с отборен дух. Това спомогна на футболистите да си вършат нещата на терена. Стремяхме се да пресираме дълбоко, да не им даваме свободни пространства, както и в опазването на Асприля, особено през втората част. Благодарение на това и на колектива ги надвихме".

Стойчо Стоев заяви, че се надява халфът Владимир Гаджев да е готов за важното дерби с Лудогорец след паузата. "Диаби също трябва да е готов за следващия мач. Той можеше да бъде използван и срещу Литекс, но имаше опасения, че може да получи ново разтежение", обясни специалистът.

"Напрежението е повече в Лудогорец. Те имат качество, може да нямат този отбор, който имаха преди, но имат качество. Ние нямаме още това качество, но имаме отбор. Ще стане хубав мач, стадионът ще бъде пълен", каза той за предстоящия мач.

"Няма от какво да се възгордея. Бил съм лидер и преди и не е нещо ново за мен. В следващите кръгове може да се случат много неща. Разликата в точките не е голяма. Това, че сме на първо място, сме го заслужили. Сега идва по-трудното, да го запазим", заключи Стоев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички