Стоилов със залп към министър Василев: Трябва да ни се построи козирка


Стоилов със залп към министър Василев: Трябва да ни се построи козирка
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

2764 0

Наставникът на Левски - Станимир Стоилов, говори преди срещата с ЦСКА 1948 от Първа лига пред журналисти. На брифинга Стоилов бе разтревожен от действията на държавните органи за инфраструктурата на футбола у нас и за сетен път призова за финансова помощ към "сините", които да си построят козирка на "Герена".

„Мисля, че отборът проведе нормална седмица. Готвим се за мача с ЦСКА 1948. Общо взето очаквам лично да стане сериозен сблъсък. ЦСКА е отбор, който обича да играе футбол. Взеха добри български играчи и са клуб, който не можахме да победим първия полусезон и сега трябва да опитаме да изиграем мача по най-добрия начин и да спечелим. Нормално е страничните новини да се отразяват, а това е несериозно към футбола на фона на подкрепата, която Левски получава. Говорим, че футболът е за хората и направен да носи радост и всички зовем привържениците да купуват билети, а ние ги ограничаваме на най-неудобното място. Теренът бил еднакъв и за двата отбора, но аз ще кажа, че теренът е еднакво лош да се играе футбол и от двата отбора. Не очакваме чудеса, но се надяваме с оглед на предишното ниво на стадиона в Бистрица теренът да е в добро състояние. Не мога да приема, когато Левски бъде изпращан да играе на стадиони, които не могат да приемат и 20% от феновете ни. Това е неуважение към футбола, без значение кой клуб е. След като има фенове, трябва да могат да посетят мача. Явно не се хареса, че на „Герена“ имаше вече 15 хиляди човека“, започна Мъри.

„Нямам намерение да призовавам феновете ни, тъй като няма да се подават на провокации. И аз ще съм провокиран, ако билетът е 40 лева и ще пътуват 1 час в посока. Феновете ни са умни и интелигенти и знаят какви мачове предстоят. Това е изключително силна провокация спрямо нашия клуб. Нашият клуб се свърза с клуба на 48 на най-високо ниво. Тяхното решение е такова. Ако тези три точки са толкова важни, можем да ги записваме. Левски няма претенции за трите точки, след като не можем да се борим за шампионска титла“.

„Иска ми се феновете да закупят виртуални билети, а ние ще сме доволни, ако се купят такива, но не искам да призовавам ефнвовете да не ходят на стадиона. Нормално е да се измества спортната част. Най-важното за мен е, че се показа отношението към нашия клуб. Доста неща в българския футбол ме натъжават, а после ще слушаме извинения и оправдания и всякакъв вид футболни глупости. Важно е да покажеш какъв клуб си, какъв човек си“, продължи Стоилов.

„Въпросът със стадионите е интересен, но аз обичам да говорим на тази тема. Предната седмица, когато имаше перфектни условия за игра, нашият клуб цяла седмица направи така, че да работи дори отоплението на стадиона, за да може хората да присъстват. За мача с Локомотив си говорихме само за футбол. Интересна тема е с нашия стадион, че не виждам причини и опции да се отлага тази помощ от държавата за една козирка на сектор. Левски може да си позволи 15 хиляди човека на стадиона, а тези фенове заслужават най-добрите условия. След като се е помогнало на Локомотив, Ботев, Лудогорец ид руги клубове, най-нормалното нещо е да се помогне на Левски за козирката. Една козирка струва наполовина на това, което е дадено на отборите. Нека държавата построи стадиони, за да може да развиваме спорт №1 в света“.

„Преди 3 месеца имахме среща с министър и се надявам да не се снимаме и да си говорим. 3 месеца не виждам никакво развитие. Дано не е поредната пиар акция, за да кажем, че нещо правим. Държавата е длъжна да подкрепи клубовете, не само Левски. Трябва да си построим козирката, за да не падне секторът в най-скоро време. Не съм от най-приятните събеседници, когато става въпрос за Левски“, каза още Стоилов.

„ЦСКА заслужава уважение след влизането си в елита – нов отбор след завръщане в елита и показаха добри игри. Имат стабилен отбор, станаха и по-силни с привличането на опитните играчи. Стартираха прекрасно сезона, а на нас ни предстои тежък мач. Дано не се подведем от новините и да заслужим победата с добра игра. Колкото и да са силни и добри, аз знам, че ако ние играем на максимум от възможностите си, ще победим. Нормално е отборът да е малко пренавит. Нормално е да имаме трудни моменти с оглед негативизма, който събрахме последните години. Опитваме да излезем да играем добре. Имаме краткотрайни заченки последните месеци, но сме длъжни да се развиваме игрово. Имаме доста мачове – 3 мача другата седмица. Аз се радвам, когато е така. Може винаги да направим някакви ротации в срещите, но ще търсим положителен резултат. Тези мачове ще вдигнат игровата форма на футболистите ми. Правихме подготовка, имаме основата, а сега трябва да се развиваме като динамика и игрови стил. Не знам дали помните, че след 10-и април ще говорим за истинския футбол. Михайлович мисля, че е добре и няма да има проблем да играе. Мина процедури и после тренира индивидуално“, допълни за мача хасковският треньор.

„Помага се на 3-4 клуба и се започва да се строят стадиони, какво толкова. Ако искаш да помогнеш на някого, можеш. Нормално ли е такъв отбор да е хвърлен на улицата като сирак? Нашият най-голям проблем е да си построим козриката – невъзможно е от финансов аспект с оглед задълженията, които чистим. Държавата не е глуха. ЦСКА, Берое, Черно море трябва да получат същата помощ. В България 10 стадиона ще струват колкото 1 на запад. Не се събрахме с министъра да се снимаме. Имахме разговори с НАП, а той пое ангажимент да помогне за намирането на най-точното решение. Достатъчно добре работи сега клуба и всичко върви в посока изчистване на задълженията. Държавата решава хиляди безсмислени проблеми. Дайте да помислим за футбола, не само за Левски, за да може тук да се играе качествен футбол. Парите са символични за разходите, които се дават за други неща“.

„Няма да търсим излишни кампании да правим. Казали сме за козирката и НАП. При второто той пое ангажимент да помогне в разговорите. Левски трябва да получи помощ от държавата за козирката. Никой от нас няма да я вземе вкъщи. Аз съм нетърпелив и искам да се случват бързо нещата. При положение, че онзи ден имаше 15 хиляди фена от любов. Ако беше завалял дъжд, всички щеше да са мокри“, завърши Станимир Стоилов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички