Стоилов напуска Левски: Най-много ме притеснява начинът на управление


Стоилов напуска Левски: Най-много ме притеснява начинът на управление
Снимка: Levski.bg

3877 0

Станимир Стоилов обяви дългоочакваното си решение, което вълнува всички фенове на Левски. Мъри вече няма да е треньор на "сините", като това стана ясно след двубоя с Локомотив София на "Герена". Като основни причини за напускането си посочи управлението и развитието на клуба през последните месеци!

Още от сутринта имаше фенове на Левски, които се опитваха да променят решението на Мъри. На последната тренировка преди двубоя с "железничарите" фенове оказа пълна подкрепа, като няколко пъти скандираха името му. Дори и емоционалните призиви обаче не успяха да променят решението си. А то идва и точно преди сблъсъка с ЦСКА, който е на 17 април на Националния стадион "Васил Левски".

Думите на Стоилов

"Дали ще продължа да работя? Отговорът ми е НЕ. Най-много ме притеснява начинът на управление и решенията, които се взеха в управленски стил.

Клубът, който заварихме, беше фалирал - във всяко едно отношение - футболно, морално и финансово. Както и откъм подкрепа и присъствие на привържениците на стадионите. След това - с работата през тази година и половина, футболният клуб има три направления, по които се отчитат резултатите", категоричен бе Стоилов на пресконференция след Левски - Локомотив София.

Следете пресконференцията на Стоилов НА ЖИВО със SportLive.bg!

Това е голям удар за отбора и всички, обичащи Левски, тъй като Мъри се върна в един от най-лошите моменти за клуба. Успя да създаде отбор и да го надгради, като спечели първия трофей след над 10 години суша. А именно Купата на България след успех над ЦСКА.

Как се стигна до напускането на Стоилов?

Последните няколко седмици бяха изключително напрегнати в Левски - най-вече заради напрежението между ръководните органи на тима. Цялата сага се "отпуши" след провала със сделката с "Юнайтед груп", които имаха желанието да придобият клуба. След това стана ясно, че скандалът се е зародил заради отказаните предложения за играчи и най-вече милионната оферта за Хосе Кордоба.  Това поне беше изтъкнато като основен акцент пред обществеността за различията между мажоритарния собственик Наско Сираков и изпълнителния директор Ивайло Ивков.

Последваха седмици, в които се прехвърляше "вината и лъжата" ту в единия лагер, ту в другия, а Станимир Стоилов стоеше в средата на тези разправии. Имаше пресконференции и от Сираков, и от Ивков, като адвокатът дори "свика" брифинг на тъмно, на който не бе позволено да се записва. На него се оказа, че е показал въпросните офертите за Кордоба от Брьондби за 2 млн. евро и за Андриан Краев 600 хиляди евро от МОЛ Фехервар. Предложението на раздора бе това от руския Сочи, който е предложил около 2,5 млн. евро, като няколко стотин хиляди разлика бяха в разгара на спора.

Ключовият момент бе освобождаването на Ивков от длъжността му на изпълнителен директор. Самият Стоилов бе заявил, че ако си тръгне Ивков, ще си тръгне той, тъй като двамата са се сработили много време за тази малко над година. Именно и това се случи. Наско Сираков многократно заяви подкрепата си към Стоилов, като подчерта, че никой не се е месил в решенията на треньора и има безрезервно доверие към него. А какво ще се случи оттук насетне предстои да разберем...

Следете пресконференцията на Станимир Стоилов НА ЖИВО със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички