Стоев за подготовката, новите играчи и защо в Лудогорец се прави по-лесно селекция


Стоев за подготовката, новите играчи и защо в Лудогорец се прави по-лесно селекция

1489 0

Днес "Левски" се отправи към Сандански, където ще води първата част от зимната си подготовка.

Старши-треньорът на тима Стойчо Стоев коментира на заминаване, че ще гледа да разнообрази заниманията на своя тим, особено по време на първия лагер.

"По принцип не работя еднотипно и по изградени стереотипи, стремя са на футболистите да им е интересно в този период, тъй като е доста тежък момент от подготовката. Надявам се, че няма да имаме проблеми. Твърде рано е, ясно е, че все още не са в това състояние, в което трябва, за това е подготовката. Важното е като почнат мачовете да са наистина така подготвени, че да побеждаваме".

Днес към лагера на тима се присъедини и Божидар Краев, а Стоев се зарече, че ще използва младите играчи. 

"Много си зависи от тях. Ако видя, че в един момент имат нужните качества и могат да се преборят да са в основния състав в даден мач, защо не".

Иначе той коментира и предстоящата селекция, изразявайки надежда, че до няколко дни ще разполага с футболистите, които е набелязал да вдигнат нивото на "сините".

"Никакви разногласия не сме имали досега с Георги Иванов. Дали ще има още напускащи зависи от селекцията, която ще направим. Общо-взето това са футболистите, на които ще разчитаме, плюс новите, които ще привлечем. Преговаряме с дадени футболисти, предполагам, че до средата на другата седмица могат да се случат нещата. Все още не може да се конкретизира. С много футболисти говорим. Иска ми се най-късно до първия лагер в Турция да направим основната селекция, за да мога и аз да успява да изградя стил на игра След това става по-трудно".

Стоев направи и паралел с Лудогорец, сравнявайки начина, по който се прави селекцията. По негови думи, при "орлите" е било по-лесно заради една причина - финансовото обезпечение на тима.

"Лудогорец е финансово обезпечен клуб, който няма финансови проблеми, и тогава е съвсем лесно да правиш селекция, въпреки че и там може да сбъркаш. Това, че ще вземеш даден футболист за много пари, няма гаранция, че той ще играе добре и в България".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички