Стилът на Роси не отговарял на този на Левски, граден дълги години?!?


Стилът на Роси не отговарял на този на Левски, граден дълги години?!?
Снимка: Официален сайт на Левски

2993 0

В един от спортните ежедневници в събота попаднах на едно изречение, с което може би много фенове са съгласни: "Делио Роси налага италиански стил на „Герена". Под негово ръководство „сините" играят много дефанзивно и търсят победа с по 1:0, което принципно не отговаря на стила на отбора, граден дълги години". Но явно и феновете, които са съгласни, и хората, които са го измислили, нямат ясни наблюдения над играта на Левски в тези "дълги години*".

Да се върнем 9 дълги години назад, за да си спомним кога точно Левски за последно имаше облик. Това беше под ръководството на Станимир Стоилов, а Емил Велев спечели титлата през 2009 година, благодарение на изградения от Мъри перфектен стил, който прилягаше толкова добре на играчите, които бяха в състава на 26-кратните шампиони. И оттогава насам Левски върви стремглаво надолу, що се отнася до игрови стил.

С изключение на кратък период през сезон 2010/11, когато "сините" изглеждаха на прав път под ръководството на Ясен Петров и играеха приятен за окото футбол, отборът от стадион "Георги Аспарухов" няма облик. Нито офанзивен, нито дефанзивен. Левски печелеше мачове трудно, стигна се дори до момент, в който отборът не беше дори в челото на "А" група. Постоянната смяна на треньори, ръководство и играчи не позволи на Левски в тези 9 дълги години да изгради какъвто и да е стил, така че е несериозно да се говори как Делио Роси въвел начин на игра, който не приляга на отбора.

Футболът е игра на резултати и към настоящия момент италианският специалист ги постига, благодарение на най-добрата защита в българската Първа лига. Левски може да се нарече всичко, но не и отбор със стил, особено в периода, след като Станимир Стоилов напусна клуба. И хубавото е, че на Роси не му отне дълги години, а едва няколко месеца, за да превърне "сините" в отбор с облик (макар и дефанзивен) и тактическа дисциплина. Това той направи за около два месеца и Левски може да не играе атрактивно, но показва ефективност, а точно такава игра те прави реален претендент за титлата. Но не просто на думи, а с чисти футболни аргументи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички