Станимир Стоилов посочи кой си тръгва и отсече: Това са ни възможностите, Ивелин Попов винаги е добре дошъл


Станимир Стоилов посочи кой си тръгва и отсече: Това са ни възможностите, Ивелин Попов винаги е добре дошъл
Снимка: БГНЕС

6224 0

Наставникът на Левски Станимир Стоилов говори на старта на зимната подготовка за неговия отбор. Той призна, че селекцията, която е направена, е изцяло съобразена с финансовите възможности на клуба, които не се впечатляващи в момента.

Мъри призна, че Мартин Петков ще бъде отдаден под наем, за да трупа игрово време. Той бе запитан да коментира и ситуацията с Ивелин Попов, тъй като се появи информация, че е разговарял с него да премине при "сините". Стоилов отсече, че Попето винаги е добре дошъл в Левски.

"Надявам се да имаме ползотворно сътрудничество през новата година. Радващо е, че толкова хора посрещнаха отбора. Оптимизъм винаги цари, важното е да се подобряваме. Цунами има някакво заобляване, ваксиниран е, има и ПСР тестове. Ще видим какво е заболяването му. Надявам се утре да представим и Велтон. Той е тук, ще мине медицински прегледи. На този етап това са нещата, които можем да си позволим. Сега е по-важно да излезем от критичната ситуация, в която се намираме, най-вече от финансова гледна точка.

Много вярвам в треньорската работа. Надявам се да се подобряваме в организацията, тактическата дисциплина, фазите на игра. Стартираме в нормално кондиционно състояние. Би трябвало да наберем добра спортна форма, но е по-важно да изградим връзки помежду си. Трябва да се подобрим и в двете фази на играта, най-вече в защита. Важно е да задържим това, което имаме и да го подобрим. Надявам се селекцията, която сме направили да помогне по възможно най-добрия начин на Левски. Тя бе съобразена изцяло с възможностите, които имаме" - започна той пред медиите.

"Братя Цоневи тренрират, играят. Те знаят какво трябва да се подобри, казал съм им го. Имат нужното желание. Имаме да решаваме финансови проблеми, така че е нормално да търсим решаване на тези проблеми. На този етап двамата са играчи на Левски и няма никой отстранен. Ще пуснем Мартин Петков под наем, за да има повече игрова практика. Същото важи и за други от младите играчи".

Нямаме нито едно предложение за наш играч. Това означава, че трябва още много да работим. Ако играем добре, цената на играчите ще се качва и ще има интерес към тях. За момента обаче такъв няма. Трябва да вдигнем отбора и да заиграем по-добре, тогава ще има интерес. Георги Миланов работи с физиотерапевтите. утре ще мине прегледи и ще знаем по-конкретно какво се случва. Надявам се към 20 януари да се включи в тренировките. Ще следим състоянието му. Дано бързо да се възстанови. Половината играчи минаха прегледи днес, другата половина ще минат утре. Тогава ще знаем по-конкретно какво е състоянието на футболистите. За момента то ми се струва много добро" - продължи наставникът на "сините".

"За мен най-важното е хората в клуба да получават редовно възнагражденията си. Все още не сме на 100%, но сме близко. Имаме ангажименти към хора, към загубени дела. Огромни усилия се полагат от всички в клуба, за да се намерят възможности да се справим с тези проблеми. Ако трябва ще говорим и с футболистите за намаляване на заплатите. Няма друга алтернатива.

Не съм водил дълъг разговор с Ивелин Попов. Редовно се чуваме с него, говорим си, но за лятото не сме говорили. Винаги е добре дошъл в Левски, но не смятам, че Сочи има желание да се разддели с Ивелин Попов

Най-важното е как ще изглеждаме игрово. Така ще можем да си заслужим участието в евротурнирите. Ако сме добри, всичко е пред нас. Има тимове пред нас в класирането, но ние сме Левски и с всеки изминал ден трябва да се подобряваме. Засега има минимален напредък откакто работим. Трябва да съхраним изграденото и всеки ден да надграждаме. Очаквам да играем по-организирано, по-уверено. Дано и новите попълнения да вдигнат класата на отбора" - завърши Мъри.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички