Спонсор налива 1 млн. лв. в "Левски"


Спонсор налива 1 млн. лв. в "Левски"

1420 0

Стана ясен един от новите спонсори в "Левски". "Виваком" ще дава на клуба по 1 милион лева на година, заедно с още 2 компании, пише "Тема Спорт". Ако преговорите с мобилния оператор завършат успешно на фланелките на "сините" вече ще стои логото на новия телеком, а не на предишния "Мтел". Това ще означава, че "Левски" приключва сътрудничеството си конкурента на "Виваком".

Има различни теории защо точно мобилният оператор става спонсор на "Герена". От януари негов управител е Милен Велчев, който е шеф и на VTB-Capital - последният голям спонсор на "Левски". И това се смята за една от причините "Виваком" да налее пари в "синия" отбор. Тук интересното е, че Велчев всъщност е привърженик на ЦСКА, но при предишното спонсорство на Левски той е отказал да коментира нещо по тази тема.

От друга страна, чрез "Технологичен център - Институт за микроелектроника" (ТЦ-ИМЕ) мажоритарен собственик на телекома е Цветан Василев. Преди време Василев сподели, че е давал заеми на Тодор Батков. А пък от Белград съвсем наскоро Василев сподели, че искат той да бъде изтласкан от БТК.

Ситуацията в Левски е много сложна, процесите около Тодор Батков също. Очевидно е намерението адвоката да бъде разкаран от дружеството. Най-вероятно ще го последва и Константин Баждеков.

Иво Тонев сериозно се е заел със задачата да подреди всичко в "Левски". С намирането на 3-4 милиона от основни спонсори, той смята да осигури голяма част от годишния бюджет на клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички