Солени санкции грозят "Левски" след боя на Вечното дерби


Солени санкции грозят "Левски" след боя на Вечното дерби

1299 0

Инцидентът по време на дербито между юношите на "Левски" и ЦСКА със сигурност няма да остане без последици, пише "Тема спорт". Изданието се позовава на извадки от Дисциплинарния правнилник на БФС.

Ето какво гласи наредбата:

Член 37: За допуснати нарушения или неспазване на изискванията за ред и сигурност на/ или извън стадиона, преди, по време и след срещата, на футболните клубове-участници в нея, се налагат следните наказания:

Т1, В: Навлизане на публиката в игралното поле - спиране на играта и с последствия - 2 мача лишаване от домакинство и 5 хиляди лева глоба.

Т4: Хвърляне на предмети по пистата, към терена или трибуните, преди, по време и след края на срещата (2) Предметът е паднал извън терена и е влязъл в съприкосновение със служебно или длъжностно лице, като е причинил нараняване - лишаване от домакинство за 1 среща и глоба от 2 хиляди лева.

Т7, а: Нанесен удар или побой в "района на стадиона" на противников състезател - лишаване от домакинство до 2 срещи и 10 000 лева глоба.

Т7, е: При масово сбиване на трибуните, предизвикано от привърженици на съответния ПФК (ФК) - лишаване от домакинство за 1 среща и 2000 лева глоба; При невъзможност да се идентифицира чии привърженици са инициаторите, наказанието се налага и на двата отбора.

Заб.: Глобите са с 50% по-ниски от тези за мъжките отбори.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички