Слух: "Разкриха" ли феновете на Левски новия собственик на клуба?


Слух: "Разкриха" ли феновете на Левски новия собственик на клуба?
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

6241 0

На 24 май, навръх 107-годишния рожден ден на Левски, президентът на клуба Наско Сираков обяви дълго чакана новина от "синя" България - нов собственик е напът да реши проблемите на отбора. 

Той не предостави много детайли, но обяви, че лицето е английски гражданин и има бизнес в САЩ. Сираков допълни, че към този момент адвокатите работят, за да организират документацията и че до 10-12 дена името на новия собственик ще бъде официално съобщено.

Съвсем очаквано - феновете на Левски изгарят от желание да научат името на новия собственик на клуба. Това доведе до множество слухове и спекулации относно бъдещия финансов благодетел на Левски. В различни групи и форуми феновете на "сините" спрягат няколко имена за нов собственик.

Според коментари в един от форумите на привържениците на Левски, човекът, който ще се нагърби с вдигането на крака на "синия" клуб, се казва Майкъл Плат. Той е собственик на хедж фонда BlueCrest, а дружеството, чието седалище е в Лондон, има офиси и в Ню Йорк и Бостън.

Спекулира се, че посредством една от дъщерните си компании, Плат ще добие мажоритарния дял от акции в Левски. Преговорите с клуба продължили повече от половин година заради подробното проучване, което е извършено от страна на англо-американското дружество.

Очаква се придобиването на акциите на Левски от BlueCrest да бъде обявено в началото на месец юни, се твърди още в информацията, която се разпространява и във Фейсбук групите на феновете на Левски. На този етап обаче няма нищо официално около името на новия собственик на "сините".

Справка в интернет показва кой е Майкъл Плат:

Майкъл Едуард Плат е роден на 12 декември 1968 година. Той е британски милиардер, управител на хедж фонд и е съосновател и управляващ директор на BlueCrest Capital Management - третата по големина в Европа фирма за хедж фондове.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички