Славия - Левски по ТВ: Къде да гледаме най-старото столично дерби от Първа лига?


Славия - Левски по ТВ: Къде да гледаме най-старото столично дерби от Първа лига?
Снимка: Yulian Todorov/ LAP.bg

2724 0

Най-старото столично дерби е един от интригуващите двубои от 14-ия кръг в българската Първа лига. Славия посреща на едноименния си стадион Левски, като и двата отбора ще се надяват на успеха в този двубой и на важните 3 точки.

"Сините" на Мъри Стоилов ще се опитат да се върнат на победния път, след като в последния кръг загубиха от Черно море. Окриленият Славия пък е на 3-ата позиция във временното класиране и ще иска да продължи серията си от 4 поредни двубоя бе поражение в шампионата.

В последно време Левски играе много, много трудно срещу този си съперник. За последните 6 двубоя "белите" имат цели 5 победи срещу едва 1 за Славия. Любопитното е, че във всеки от тези мачове само едно попадение е разделяло тимовете.

Още по-интересен е фактът, че всъщност двата тима не са завършвали наравно от много време насам. И по-конкретно - 9 поредни двубоя между тях не са виждали равенство. Последното е от 9 май 2018 година за Купата на България - финалът, който "белите" печелят с дузпи. А последното шампионатно реми е преди тази среща - от 9 декември 2017 година.

Славия приема у дома Левски и най-старото столично дерби стартира в 17:30 часа. Сблъсъкът ще бъде излъчен пряко по Диема спорт, като ще можете и да го следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички