Сираков на 60: Ако можех да мълча, нямаше да постигна това, което съм


Сираков на 60: Ако можех да мълча, нямаше да постигна това, което съм
Снимка: Levski.bg

1867 0

"Ние сме в началото на пътя. Мисля, че работим в момента отлично, треньорският екип си върши работата перфектно, но всичките ни футболисти, с малки изключения, имат много голям потенциал да се развият все още. Подобряването на всеки един футболист неминуемо ще направи отбора по-силен, така че с 2-3 нови попълнения ще бъдем много по-силни. Догодина ще бъдем доста по-добри". Това обяви собственикът на Левски Наско Сираков пред RING, няколко дни след като навърши 60 години.

Легендата коментира последните две години, в които е шеф на "сините". "Първата една година беше смъртоносно тежка и за мен, и за клуба, за отбора и футболистите. Винаги съм знаел каква е рецептата, за да мога да отида и да седна с Мъри като мъже, много бързо се разбрахме, но да му покажа, че наистина има светлинка в тунела, която малко по малко да ни извлече от тая бездна. Знаех, че връщането на Мъри ще е катарзис за клуба и че много бързо, не само с работата си, а с харизмата си, "сините" фенове ще бъдат обединени и ще застанат плътно зад отбора. Радвам се, че толкова бързо се случи. Ние с него сме сутрин от 9, вечер до 7:30-8 всеки ден на "Герена" и резултатите вече се виждат", посочи той.

Сираков направи и равносметка за многото години, прекарани в Левски като футболист и ръководител. "Имам 26 отличия с Левски. Знам, че съм дал изключително много на Левски, усещам го, но Левски ми е дал всичко на мен, така че все още не съм се отблагодарил на клуба. Тежко е да правиш равносметка за 60 години, много събития са ме съпътствали в живота, неща, които не се забравят, но аз не обичам да се връщам назад. Аз съм човек, който гледа днес и утре, не гледам вчера. Живея с мисълта, че най-добрите мигове ми предстоят", продължи той.

"Разделите никога не са били по моя вина. Приемам го като съдба, като предначертано свише, че е трябвало да се случи. Някои от тия раздели не са били чак толкова кратки, изключително са ме наранявали и съм ги изживявал тежко. Но аз винаги съм знаел, че колелото се върти и че моето място е тук, на "Герена", моят втори дом. Ако Наско Сираков можеше да мълчи, нямаше да е постигнал това, което съм постигнал до момента", завърши шефът на "сините". А ето какъв жест към клуба направи той на юбилея си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички