"Синя" легенда: Без цели пред "Левски" до 2 години


"Синя" легенда: Без цели пред "Левски" до 2 години

1890 0

Легендата на "Левски" и шесткратен шампион на България със синия екип - Емил Спасов, говори пред "България Днес" по актуални за клуба теми.

Г-н Спасов, приключи ерата Батков в "Левски". На добре ли е това?

- Ще разберем с времето. Важно е новите хора в ръководството да съумеят да издържат "Левски". В началото ще им бъде трудно. Бюджетът е намален. Не трябва да се поставят цели пред отбора. В следващите една-две години той ще се обиграва. Чак тогава може да се мисли за класиране в европейските турнири. Хубаво е, че поне не сме като ЦСКА и "Локо" (Сф).

Ще успее ли да се справи Иво Тонев начело на "синия" клуб?

- Той е сериозен човек. Бизнесмен със сериозни връзки. Има амбиция да е начело на "Левски". Някои неща не му се получиха като строежа на стадиона и идването на "Газпром", но той няма голяма вина за това. Най-важното е Тонев и неговите колеги да се мобилизират и да вкарат клуба в правилната посока. Крайно време е "Левски" да започне да залага повече на юноши. А не да се дават луди пари за незнайни чужденци, които после съдят клуба. Това е грешна политика.

Стойчо Стоев завърши с неуспех сезона. Как ще се справи през новия?

- Със сигурност ще си вземе поука от мача с "Черно море". Мислеше си, че е спечелил срещата, но футболът се играе 90 минути. Всяка година идват и си тръгват по 7-8 футболисти. Така отбор не се гради. Трябва да има някаква основа. Ще съм приятно изненадан, ако "Левски" направи нещо през новия сезон.

От "Левски" си тръгнаха основни играчи. Ще съумее ли ръководството да ги замени?

- Едва ли на "Герена" ще дойдат нови качествени футболисти. Това означава, че трябва да се разчита на собствени кадри. Те знаят какво означава "Левски". Ще се раздават на терена всяка секунда. Не трябва да се бърза с тяхното налагане. Лека-полека да ги пускат в игра, както правят "Литекс". От школата не могат да ги извадят готови за мъжки футбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички