"Синя България": Кой е обещал 1 милион лв. годишно на Батков?


"Синя България": Кой е обещал 1 милион лв. годишно на Батков?

1914 0

В последните дни собственикът на "Левски" Тодор Батков на няколко пъти обяви, че в касата на клуба скоро трябва да постъпят свежи средства. А адвокатът брои и един милион лева, които тръстът "Синя България" трябва да осигури. Като срещу това да придобие 15% от акциите на клуба. Оказа се обаче, че сумата, която е повтаряна като мантра, въобще не отговаря на истината, пише "Тема Спорт".

От "Синя България" заявиха, че такива средства изобщо не са коментирани.

"С Тодор Батков не сме водили разговори за конкретни пари и не сме поемали никакъв ангажимент. Тези един милион лева, за които той говори, са си негово желание. Но никаква сума не е договаряна с нас. Ние например може да вкарваме в касата на клуба и по 3 милиона, но за да стане това, трябва да има някакъв определен начин, да се уточни формата, да се поемат конкретни ангажименти. Ако някой си мисли, че той като каже, че ни дава 15% утре, и ние ще тръгнем веднага с торбите да му отнесем милион лева и клубът да ги харчи както си иска, да покрива текущите разходи - това няма как да се случи. Не само на тръста, а и на феновете на "Левски" не трябва да се гледа като на дойна крава. Ако тръстът събере милион лева като минотарен акционер с 15% от дяловете, това означава ли, че батков ще внесе реципрочната сума от 5 милиона в касата?, запита председателят на "Синя България" Васил Колев.

"Не знам защо той говори такива работи, но те не отговарят на истината. Единствените договорки, които сме постигнали с клуба, са за промяна на устава, който да позволи увеличаването на Управителния съвет от 5 на 7 членове, като двама от тях да представляват юридически тръста и Националния клуб на привържениците. Другото уточнено е по дружеството, което ще поеме маркетинга и мърчъндайзинга на "Левски". Това е , всичко останало е спекулация. Отделно от това на "Герена" не са в ситуация, в която да поставят условия, защото клубът върви към фалит, ако не се появи нов собственик или съсобственик, или организация като нашата, която да го подпомага. Ние имаме концепции за много неща, но ни се струва, че от футболния клуб не са достатъчно активни. Веднъж с Батков бе коментирана само сума от 1 милион лева, но това беше още преди старта на абонаментната кампания с картите през лятото. но не сме поемали никаква отговорност", каза Колев.

Отделно от това се говори, че на срещата между Батков и играчи на тима той е казал, че от тръста в клуба ще постъпят не милион лева, а милион евро.

Както е известно, финансовото състояние на "сините" е повече от тежко. А в сряда има Общо събрание на "Левски", на което собственикът трябва да капитализира вземанията си към футболния клуб. Въпросът е как ще продължи да издържа клуба. Футболистите имат да получават заплати, а до края на месеца адвокатът трябва да извади около 1 милион лева, за да покрие задълженията към бивши треньори, играчи и служители на клуба. Ако това не се случи, "сините" са заплашени да останат без евролиценз.

Вече се носят слухове, че Батков ще осигурява средства срещу акции на клуба. И не е изключено да хвърли бялата кърпа, ако водените от него преговори с евентуални нови спонсори не бъдат доведени до успешен край.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички