Ще се развихри ли "Левски" в първия мач за сезона с централен нападател?


Ще се развихри ли "Левски" в първия мач за сезона с централен нападател?

1329 0

"Левски" записа първа победа в "А" група едва в 4-ия кръг, след като на стадион "Тича" успя да се добере до 1:0 срещу Черно море. Днес "сините" приемат Монтана в мач, който се очаква да даде тласък на 26-кратните шампиони. Освен това те за пръв път ще разчитат на централен нападател - Атанас Курдов.

Бившият нападател на Астана най-накрая беше картотекиран благодарение на намесата на ФИФА и се очаква той да бъде титуляр от първата минута срещу приятната изненада в "А" група през настоящия шампионат.

Стойчо Стоев със сигурност е доволен от този факт, след като досега използваше Денис Махмудов като таран, но силата на новото попълнение на "Левски" е по крилото, а не с гръб към вратата. Курдов ще внесе нужното разнообразие в играта на столичани. Той задържа отлично топката с гръб към вратата, има добра игра с глава и отличен усет за позициониране в пеналта. Той проведе пълноценна подготовка и, въпреки че все още няма официален мач за "сините", той се подготвяше на пълни обороти със състава на Усмихнатия професор и се е аклиматизирал към отбора.

Единственият футболист на тима, който остава без картотека, е Умар Диаби, който се очаква през следващата седмица да получи своята жълта карта. Това ще наложи само една основна промяна в състава на тима. Курдов ще застана на върха на нападението, а Махмудов ще заиграе на любимата си позиция - ляво крило. Борислав Цонев и Божидар Краев ще оформят останалата част от нападението. Контузени продължават да са Мигел Бедоя и Сашо Александров.

Задачата пред "Левски", който ще е без своя треньор Стойчо Стоев (наказан), не е никак лесна, след като Монтана играе изключително приятен футбол под ръководството на Ферарио Спасов.

Новакът изпусна да бие Лудогорец и да измъкне точка от Ловеч, но пък разби с 6:0 Ботев (Пловдив). Отборът не се свени да играе атакуващо и играе със самочувствие, непривично за много отбори, идващи от 2-ия ешалон на професионалния ни футбол.

Борислав Балджийски се очертава като най-голяма заплаха за столичния гранд, като крилото е един от най-добре представящите се футболисти от старта на сезона заедно с Данило Асприля и Жуниор Мапуку.

Двата тима са с по 5 точки до момента, а дербито на стадион "Георги Аспарухов" е от 20:00 часа.

Вероятни състави:

Левски: Йоргачевич, Прохазка, Белаид, Карнер, Минев, Де Ноойер, Костадинов, Краев, Б. Цонев, Махмудов, Курдов.

Монтана: Хр. Иванов, Пашов, Ас. Георгиев, Михов, Хр. Попов, Генчев, Г. Ангелов, Й. Тодоров, Минчев, Балджийски, Ат. Илиев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички