Шоуто по случай 50 години "Левски" в Европа завърши без победител (СНИМКИ)


Шоуто по случай 50 години "Левски" в Европа завърши без победител (СНИМКИ)

4167 0

"Левски" и Юргорден не излъчиха победител в приятелския двубой, който изиграха по случай 50-годишния юбилей от първото участие на "сините" в европейските клубни турнири.

Двата тима завършиха мача при резултат 2:2. Кевин Уолкър откри резултата в 8-та минута, а в 49-тата Атанас Курдов изравни. В 86-тата минута Фредрик Стеман отново даде аванс на Юргорден, но само четири по-късно младата надежда на "сините" Илия Димитров възстанови равенството с красиво попадение.

За разлика от 100-годишния юбилей на „Левски“, този път стадион „Васил Левски“ не можа да се напълни. Една от причините е и лошото време в София. Въпреки това, „сините“ фенове, които бяха на мача, се бяха подготвили с хореография и не спираха да подкрепят отбора си с песни.

Празникът за „сините“ започна в 15:30 часа. На сцената се появиха легенди на клуба, сред които Сашо Костов, Георги Георгиев, Иван Вуцов и Сашо Манолов.

За най-красив гол в евротурнирите бе избрано попадението на Николай Тодоров – Кайзера срещу Глазгоу Рейнджърс. „Сините“ фенове избраха победата над Барселона за най-славната в историята на клуба. За най-драматична загуба пък определиха поражението от Антверпен.

Равенството с Киево, което класира „Левски“ за груповата фаза на Шампионска лига, бе избрано за най-велик мач на „сините“. За най-страхотна публика бе определена тази, която видя на живо обрата срещу Удинезе на 16 март 2006 г.

Първо полувреме

По време на загрявката преди мача Джереми Де Ноойер се контузи и неговото място в титулярния състав зае Владислав Мисяк.

В 8-та минута на срещата Юргорден откри резултата. Това стана чрез Кевин Уолкър, който се разписа от пряк свободен удар. Малко след това Деян Иванов получи неприятна контузия и беше изнесен на носилка. Той не можа да продължи мача и бе сменен от Карнер.

"Левски" също опита да се разпише, но футболистите на "сините" не създадоха много опасности пред вратата на Юргорден.

В края на първото полувреме Денис Махмудов имаше добра възможност да изравни резултата, но стреля много неточно.

На почивката бяха обявени и резултатите от анкетата за най-добрия отбор на "Левски" в евротурнирите. Той включва: Димитър Иванков, Николай Илиев, Елин Топузаков, Игор Томашич, Пламен Николов, Даниел Боримиров, Божидар Искренов, Седрик Бардон, Никола Котков, Наско Сираков и Георги Аспарухов.

За най-добър треньор в европейската история на "Левски" бе избран Станимир Стоилов.

След това на пистата се появи и баскетболният отбор на "Левски", който направи почетна обиколка и също бе аплодиран от "сините" фенове.

Преди началото на второто полувреме стана ясно, че Деян Иванов е откаран с линейка в болница, като съмненията са, че той има скъсани връзки.

Второ полувреме

Малко след подновяването на играта "Левски" изравни резултата. Атанас Курдов се разписа чрез удар извън границата на наказателното поле. Попадението бе важно за Курдов и от психологическа гледна точка, тъй като футболистът получи много критики в последно време.

В 76-тата минута Мигел Бедоя пробва мерника си от далечно разстояние, но ударът му излезе в аут.

86-тата минута Юргорден отново поведе. Фредрик Стеман се разписа с глава след изпълнение на ъглов удар.

В последната минута на редовното време Илия Димитров отново възстанови равенството с красиво попадение от наказателното поле. Динко Митрев се отчете с асистенция.

До края на срещата "Левски" потърси и победното попадение, но резултатът се запази.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички