Шеф от "Лев Инс": Влизаме в Левски с 2 млн. годишно


Шеф от "Лев Инс": Влизаме в Левски с 2 млн. годишно

1705 0

До броени дни застрахователното дружество "Лев Инс" ще подпише договор с ПФК "Левски" АД за спонсорство. Новината потвърди лично пред "България Днес" високопоставен източник от компанията.

Срещите между двете страни продължават, като вчера в ранния следобед е имало поредната такава за уточняване на параметрите. Очаква се споразумението да е на стойност около два милиона лева на сезон. В първия мач от започналото първенство "сините" играха без рекламно лого на гърдите, след като това на "М Тел" бе преместено на ръкавите на фланелките. Мобилният оператор остава коспонсор и ще подпомага "сините" с 500 000 лева годишно, без бонусите за титла и купа. Договорът бе продължен преди дни.

"За да бъда честен, аз лично не се занимавам с оперативната дейност на "Лев Инс" и не съм съвсем наясно докъде са стигнали преговорите - поясни източникът на изданието. - Споменаваната сума е обективна, но за срока на договора не мога да коментирам в момента."

Той не пропусна да спомене и че "Лев Инс" отдавна е спомоществувател на "Левски", но досега на спортното дружество.

"За нас фактът, че ще помагаме на футболния клуб, не е нещо неочаквано, тъй като сме в "Левски" от доста време и помагаме на различни спортове като плуване, баскетбол и други. Обвързани сме със "синята" идея и даваме колкото можем както средства, така и гледаме да сме полезни по други начини", каза още човекът от застрахователното дружество.

Във футболните среди се разнесе мълвата, че спонсорството от страна на "Лев Инс" на практика отново е благодарение на дългата ръка на запаления левскар Майкъл Чорни, който живее в Израел. Съсобственици в застрахователната компания са израелските "ЯАД Пирзул 1984" с 19,6% и "Рахити Меир Класик" с 25,173%. Именно оттам тръгва мълвата, че те са на приближени до Чорни хора и лично той е съдействал договорът с "Левски" да стане факт.

Нашият източник не пожела да коментира тези твърдения.

"Не мога да знам дали собствениците на въпросните фирми имат някакви отношения с Чорни, или с някой друг - обясни той. - Факт е, че те придобиха определен пакет акции в "Лев Инс", но другите им контакти не мога да коментирам, а и реално не ме интересуват."

Договорът с "Лев Инс" сериозно ще улесни собственика на "сините" Тодор Батков. В последната близо една година той сам издържаше клуба, след като договорът с ВТБ изтече. Адвокатът все още се надява и на контракт с "Газпром". Преди няколко дни той обяви, че преговорите с руснаците продължават и се надява скоро да имат щастлив финал.

"Продължаваме да чакаме да се случи и договореното в един северен град на 13 декември 2013 година - обясни Батков. - Трудно е, но трябва да устискаме още малко. И ДЛевскиУ го чакат светли дни с помощта на голямата братска страна.У

Според близки до клуба договорът с "Газпром" ще бъде обявен най-рано през септември.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички