Шампионът на Полша и унгарски гранд в битката за Найджъл Робърта


Шампионът на Полша и унгарски гранд в битката за Найджъл Робърта
Снимка: levski.bg

1166 0

Унгарският гранд Ференцварош се включва в битката за Найджъл Робърта. Нападателят на Левски от доста време е следен от треньора на маджарите Сергей Ребров. Той е забелязал качествата на 22-годишния футболист покрай разузнаването на Лудогорец.

Както е известно, Ференцварош игра 4 двубоя с разградчани миналия сезон - два в квалификациите за Шампионската лига, както и два в груповата фаза на Лига Европа. Още през зимата маджарите са пробвали да вземат Робърта. Те са обявили, че са готови на секундата да извадят около 1 милион евро, но от Левски обаче са поискали доста по-голяма сума за правата на нидерландеца. Сега обаче е възможно да се стигне до сделка.

В МТК отиде черногорският вратар Милан Миятович, който напусна Левски като свободен агент. Така, ако Роберта премине във Ференцварош, то двамата може да се изправят един срещу друг в унгарския шампионат.

От полския шампион Легия Варшава също следят ситуацията около Робърта, пише местният futbolnews.pl. Според информациите треньорът Александър Вукович иска да подсили състава си с поне 5-6 нови попълнения, като едно от тях може да е именно нидерландският стрелец.

Найджъл Робърта има действащ договор с Левски, но според поляците той не иска да остане в клуба заради финансовите проблеми, които имат сините, пише "Тема спорт". Именно поради тази причина Легия се надява, че ще успее да го вземе срещу по-малко пари от реалната му пазарна стойност. Средствата могат да бъдат използвани от „сините“ за лятна селекция, която ще бъде съставена само от българи.

По-рано се появи информация, че Робърта може да разтрогне и Левски да не получи никакви пари за него - ето повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички